Τοπικά

Χιονοπτώσεις στο Πήλιο και χαμηλές θερμοκρασίες στη Μαγνησία

Βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα Σάββατο κι αύριο Κυριακή στη Μαγνησία, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι βοριάδες θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα.
Μιλώντας στη «Θ» ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Στη Μαγνησία το κύμα ξεκινά από το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της νύχτας και Σάββατο πρωί με σποραδικές βροχές και με βόρειους ανέμους μέχρι 5-6 μποφόρ. Το Σάββατο τα ξημερώματα αναμένεται χιονόπτωση στο Πήλιο και στην Όθρυ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και τα ξημερώματα Κυριακής, αναμένουμε χιόνια μέχρι τα 700μ. κι αρκετό χιόνι στην κορυφή του Πηλίου, όχι τόσο στην Όθρυ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κι ο παγετός σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. «Στον Βόλο θα έχουμε γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου και μέγιστη μέχρι 8-9 βαθμούς. Οι βοριάδες θα επιμείνουν, ενώ τα φαινόμενα είναι περιορισμένα στη Νότια Μαγνησία κι από το απόγευμα θα έχουν σταματήσει» σημείωσε και συνέχισε «Το ύψος της βροχής, που θα πέσει αυτές τις μέρες θα είναι γύρω στα 20 – 25χιλ. αλλά στο ανατολικό Πήλιο, στις Σποράδες και στο Νότιο Πήλιο αναμένονται μεγαλύτερα ύψη βροχής ίσως και 70χιλ. Τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε παγετό στα ορεινά και ημιορεινά και μέγιστες θερμοκρασίες 8-9 βαθμούς».
Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τη Δευτέρα το βράδυ και μετά θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία και οι βοριάδες θα υποχωρήσουν σταδιακά, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου σταδιακά.

Πρόγνωση
Ο ίδιος σε ανάρτησή του, για την καιρική πρόγνωση κι εκτίμηση μέχρι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αναφέρει:
1ο ΣΤΑΔΙΟ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12
Συννεφιές με βροχές με συνολικό ύψος βροχής Παρασκευής -Σαββάτου 30-40 χιλ. και στα ανατολικά παράλια και Σποράδες πιθανόν 100 χιλ.– Χιόνια στα ορεινά μέχρι 500-600 μέτρα. – Θερμοκρασίες στα αστικά κέντρα 5-8°.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12
Λίγες βροχές το πρωί νοτιοανατολικότερα το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις στα νοτιότερα ορεινά με γρήγορη βελτίωση – Θερμοκρασίες 2-7°.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12 μέχρι ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12
Αίθριος γενικά καιρός– Στα αστικά κέντρα μέγιστες θερμοκρασίες σε σταδιακή άνοδο από 10° μέχρι 14°.
2ο ΣΤΑΔΙΟ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21/12
Αραιές Συννεφιές πυκνότερες στα νοτιοδυτικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών – Θερμοκρασίες μέχρι 13° οι μέγιστες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12
Τοπικές Συννεφιές με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών με γρήγορη βελτίωση– Θερμοκρασίες μέχρι 14°.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12
Αραιές Συννεφιές πυκνότερες στις δυτικές περιοχές– Θερμοκρασίες μέχρι 14°
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12
Αραιές Συννεφιές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά– Θερμοκρασίες μέχρι 15°.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25/12
Συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά και ισχυρούς βοριάδες και καθώς θα προχωράει η μέρα, στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις– Μέγιστες θερμοκρασίες 6-8° στα αστικά κέντρα!!!
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12
Βελτιωμένος καιρός με ισχυρούς βοριάδες με βαθμιαία εξασθένηση– Μέγιστες θερμοκρασίες 5-7°.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το