Τοπικά

Δύο τσαντάκηδες εναντίον 80χρονης

Επίθεση και τραυματισμός ηλικιωμένης στο κέντρο του Βόλου


Θύμα τσαντάκηδων έπεσε το πρωί της Κυριακής 80χρονη γυναίκα. Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί επιστρέφοντας από την εκκλησία, δέχθηκε επίθεση νεαρών τσαντάκηδων σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, την οδό Αντωνοπούλου με Μαγνήτων. Η γυναίκα, όπως ήταν φυσικό, αιφνιδιάστηκε. Στην προσπάθειά της όμως να συγκρατήσει την τσάντα, τραυματίστηκε. Η ορμή με την οποία παρασύρθηκε από τους νεαρούς, την έκαναν να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο οδόστρωμα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με τραύματα.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι οι δύο νεαροί επέβαιναν σε δίκυκλο και φορούσαν ρούχα σκούρου χρώματος. Η αστραπιαία ταχύτητα, με την οποία έδρασαν, δεν έδωσε την ευκαιρία στο ηλικιωμένο θύμα να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους. Η τσάντα της ηλικιωμένης περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η 80χρονη είναι ένα ακόμη θύμα τσαντάκηδων, που επιτίθενται σε ανυποψίαστες γυναίκες και με βία τους αποσπούν τις τσάντες. Σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται τραυματισμοί θυμάτων, που ταλαιπωρούνται επί πολλούς μήνες από τα τραύματά τους.

Η δράση τσαντάκηδων είχε περιοριστεί τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν είχαν σημειωθεί περιστατικά. Κατά διαστήματα όμως παρατηρείται έξαρση αφού οι επιθέσεις είναι πολλές. Οι αστυνομικοί, κατά διαστήματα, συλλαμβάνουν άτομα – νεαρής κατά βάση ηλικίας – ως δράστες επιθέσεων αρπαγής τσαντών και τους οδηγούν στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι προφυλακίζονται, άλλοι όχι. Όμως οι κατά καιρούς συλλήψεις μειώνουν τις επιθέσεις και περιορίζουν τη δραστηριότητα των τσαντάκηδων. Τώρα – μέσα στον τρέχοντα μήνα – όμως καταγράφονται νέα περιστατικά, όμως η περίπτωση της 80χρονης είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρπαγή τσάντας, με τις πρόσφατες αλλαγές της Νομοθεσίας, αντιμετωπίζεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε περίπτωση τραυματισμού του θύματος θεωρείται ως ληστεία και αντιμετωπίζεται σε βαθμό κακουργήματος.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου διενεργούν έρευνα προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες της τελευταίας επίθεσης. Παράλληλα συνιστούν στις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν βαδίζουν στο δρόμο. Να φορούν την τσάντα χιαστί και από την πλευρά του πεζοδρομίου και να προσέχουν όταν ακούνε τον ήχο δικύκλου να τις πλησιάζει. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως οι επιθέσεις των νεαρών τσαντάκηδων γίνονται όλες τις ώρες του 24ωρου και σε όλα τα σημεία της πόλης.

Της πήραν τη βαλίτσα

από λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Σημαντικά προσωπικά της αντικείμενα, όπως το φορητό υπολογιστή της, την πτυχιακή της εργασία, όργανα της Σχολής Αρχιτεκτονικής όπου φοιτά, την πιστωτική της κάρτα και φυσικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, περιείχε η βαλίτσα νεαρής κοπέλας από το Βόλο – φοιτήτριας στην Αρχιτεκτονική Αθηνών – που έκανε στην κυριολεξία «φτερά» από το χώρο αποσκευών του λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας με το οποίο ταξίδευε από το Βόλο για την Αθήνα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όταν το λεωφορείο έφτασε στο σταθμό του ΚΤΕΛ, στην οδό Λιοσίων στην Αθήνα, η νεαρή πήγε να πάρει τη βαλίτσα της, αλλά διαπίστωσε ότι έλειπε. Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον της κοπέλας, που κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση του ΚΤΕΛ και την Αστυνομία, το λεωφορείο έκανε στάση επί της οδού Αχαρνών για την αποβίβαση επιβατών. Άνοιξε και ο χώρος των αποσκευών του λεωφορείου και ενδεχομένως κάποιος πήρε τη βαλίτσα της από εκεί. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, μερικές φορές δεν υπάρχει επίβλεψη του οδηγού του δρομολογίου και ο καθένας παίρνει μόνος του τις αποσκευές.

Δράση διαρρηκτών

το Σαββατοκύριακο

Μπαράζ κλοπών, που φέρεται να διαπράχθηκαν τις τρεις προηγούμενες ημέρες στη Μαγνησία, καταγγέλθηκαν χθες στην Αστυνομία. Οι άγνωστοι δράστες κλέβουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Ειδικότερα άγνωστοι δράστες, από 21 έως 23 Ιανουαρίου, εισήλθαν σε κατοικία ιδιοκτησίας 60χρονου στα Μελισσάτικα και έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 7.500 ευρώ, 3.500 ευρώ και 4.500 δολάρια ΗΠΑ. Οι δράστες διέρρηξαν την εξώπορτα του σπιτιού.

Επίσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκλάπησαν δύο δίκυκλα, μάρκας «Χόντα», το ένα από τη Νέα Ιωνία ιδιοκτησίας 41χρονου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του και το άλλο ιδιοκτησίας 21χρονου αλλοδαπού που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στην Ανακασιά λόγω βλάβης. Σημειώνεται ότι το δεύτερο δίκυκλο δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακόμη άγνωστοι έκλεψαν από εξοχικό σπίτι 46χρονου καλώδιο τριφασικού ρεύματος αξίας 1.000 ευρώ. Τέλος άγνωστοι από θερμοκήπιο 28χρονου στη Σούρπη, από 16 έως 17 του μήνα, έκλεψαν εργαλεία αξίας 450 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το