Τοπικά

Δύο ακόμη περιπτώσεις νέας γρίπης

Καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, με τους ασθενείς να αναρρώνουν σπίτια τους


Δύο ακόμη άντρες από το Βόλο προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη και βρίσκονται στο σπίτι τους όπου αναρρώνουν. Φαρυγγικά επιχρίσματα λαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές, οι οποίες λόγω των ιώσεων είναι γεμάτες από νοσηλευόμενους.

Δύο ακόμη περιστατικά της νέας γρίπης (H1N1) καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο «Αχιλλοπούλειο», ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται 56χρονος με τον ιό.

Σε μια περίοδο που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα η λήψη φαρυγγικών επιχρισμάτων. Στόχος των γιατρών είναι η διαπίστωση, αν ο ασθενής πάσχει από τη νέα γρίπη.

Τα επιχρίσματα αποστέλλονται σε αρμόδια εργαστήρια όπως το Παστέρ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι απαντήσεις είναι αρνητικές.

Για δύο όμως άντρες που μετέβησαν στο Νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες με υψηλό πυρετό που επέμενε, αποδείχθηκε τελικά ότι προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Γιατροί της Παθολογικής Κλινικής τόνισαν πως οι δύο άντρες βρίσκονται στο σπίτι τους και αναρρώνουν λαμβάνοντας την κατάλληλα θεραπευτική αγωγή. Η σύσταση είναι να μείνουν μέσα στο σπίτι για μία εβδομάδα.

Σημειώνεται πως ήδη στη ΜΕΘ νοσηλεύεται εδώ και δέκα περίπου ημέρες ένας 56χρονος που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του αργά, αλλά σταθερά βελτιώνεται.

Η επανεμφάνιση της νέας γρίπης υποβοηθείται από την έξαρση των ιώσεων αυτή την περίοδο.

Όπως τονίζεται από γιατρούς οι δύο Παθολογικές Κλινικές έχουν γεμίσει από ασθενείς, ενώ κοσμοσυρροή παρατηρείται και στα Επείγοντα. Υψηλός πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, συνάχι είναι τα κυριότερα συμπτώματα των ιώσεων που διαρκούν ακόμη και τέσσερις ημέρες. Κάποιες φορές επηρεάζουν το γαστρεντερικό σύστημα και άλλες το αναπνευστικό σύστημα. Πάντως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο ιός H1N1 να δημιουργήσει γενικότερες επιπλοκές ειδικότερα σε επιβαρημένους από άλλες ασθένειες οργανισμούς.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως λίγοι γενικά εμβολιάστηκαν για την κανονική γρίπη. Φέτος το εμβόλιο κατά της κοινής γρίπης περιλαμβάνει και στελέχη του ιού H1N1. Γι’ αυτό και οι γιατροί επισημαίνουν ότι είναι πολυδύναμο το φετινό εμβόλιο, αλλά λόγω του φόβου που προκλήθηκε πέρυσι, λίγοι εμβολιάζονται.

Γύρω στα 40 άτομα έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική πανελλαδικά λόγω της νέας γρίπης.

Ύστερα από ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «αναμενόμενη» την εικόνα της εποχικής γρίπης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα.

Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έξαρσης της ασθένειας το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών, καθώς και να κάνουν το τριδύναμο εμβόλιο, αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το