Τοπικά

Σβηστά τα φανάρια στον κόμβο Μελισσατίκων

Καρμανιόλα ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου, που είναι εγκαταλειμμένος

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο περιφερειακός δρόμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λαρίσης μέχρι την έξοδο προς τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας. Τις τελευταίες ημέρες δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο με την οδό Μελισσατίκων, τα τελάρα των υπονόμων, όπου υπάρχουν και δεν έχουν αφαιρεθεί, είναι γεμάτα σκουπίδια, ενώ ανύπαρκτος είναι κατά τις νυχτερινές ώρες ο φωτισμός. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες χρηστών της οδού και κυρίως κατοίκων των οικισμών Μελισσατίκων και Φυτόκου, που αναγκάζονται να διέλθουν με τα αυτοκίνητά τους από ισόπεδες διαβάσεις καρμανιόλες.

Κάποια αεροπανό με το «ναι» για την «επιτυχία» της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων έχουν απομείνει σκισμένα να αιωρούνται στη νησίδα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, που μάλλον, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν πρόκειται να είναι ολοκληρωμένος ούτε το 2013.

Τις τελευταίες ημέρες έντονες είναι οι διαμαρτυρίες ΙΧήδων για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην ισόπεδη διάβαση καρμανιόλα προς Μελισσάτικα, όπου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Χθες για το πρόβλημα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ηλ. Ξηρακιάς, που δεσμεύτηκε να ζητήσει την παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Το πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες στον περιφερειακό είναι χρόνιο, καθώς διακόπτεται η λειτουργία τους με την πρώτη βροχή… Το ίδιο και στον ισόπεδο κόμβο προς Φυτόκο, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του οικισμού και του τοπικού Εξωραϊστικού, Επιμορφωτικού Συλλόγου.

Αίτημα των κατοίκων του οικισμού και όλων των περιοίκων, η κατασκευή ανισόπεδης διάβασης, διότι όπως λένε, «κάνουμε τον σταυρό μας κάθε μέρα όταν περνάμε τον περιφερειακό».

«Δεν υπάρχουν πινακίδες, που να πληροφορούν σωστά, με αποτέλεσμα άλλοι που θέλουν να κατευθυνθούν προς Φυτόκο, να πηγαίνουν στα Μελισσάτικα», επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Εκτός από τα προβλήματα με τις πινακίδες και τους φωτεινούς σηματοδότες, στον περιφερειακό επισημαίνονται προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα, καθώς δεν έχει επιστρωθεί ο αντιολισθητικός, με την έλλειψη ηχοπετασμάτων, με αντιπλημμυρικά έργα, με το πράσινο στη νησίδα και τον ηλεκτροφωτισμό, καθώς συχνά τα φώτα δεν λειτουργούν. Μάλιστα ο συνδυασμός των σβηστών φώτων και της μη λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και στην ισόπεδη διάβαση προς την Αγ. Παρασκευή είναι επικίνδυνος.

Στην περιοχή της διάβασης προς Φυτόκο λειτουργούν σχολεία, η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αθλητικές ακαδημίες, που σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά διασχίζουν καθημερινά τον επικίνδυνο κόμβο, όπου επίσης έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι στο Υπουργείο σιωπούν. Οι δεσμεύσεις του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη στο Δημαρχείο Βόλου τον Δεκέμβριο του 2009, παραμένουν λόγια και δεν έχουν μετουσιωθεί σε πράξεις.

Ακόμη και σε αυτό το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν έχει απαντήσει το Υπουργείο, ενώ τις προάλλες ο δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης, είχε δηλώσει ότι ούτε το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο δρόμος.

Αναπάντητο το υπόμνημα του ΤΕΕ

Από τον περασμένο Οκτώβριο το Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών, να δημοπρατηθεί η εργολαβία «σκούπα» για τον περιφερειακό, ωστόσο μέχρι χθες το Υπουργείο δεν είχε απαντήσει στο σχετικό αίτημα, είτε θετικά, είτε αρνητικά…

Σε υπόμνημά του το ΤΕΕ είχε ζητήσει μεταξύ άλλων «να δημοπρατηθεί  άμεσα η εργολαβία «σκούπα», η οποία αφορά όλες τις συμπληρωματικές εργασίες από τον κόμβο Λαρίσης μέχρι τη σήραγγα της Γορίτσας. Με την εργολαβία αυτή θα δοθεί λύση σε όλα τα προβλήματα, που παρουσιάζονται σήμερα στο συγκεκριμένο τμήμα (ηλεκτροφωτισμός, αντιολισθητική στρώση, ηχοπετάσματα, παράπλευροι οδοί, αντιπλημμυρικά έργα, σήμανση).

Σημειώνεται ότι ορισμένες από τις παραπάνω κατασκευές είναι τελείως απαραίτητες προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια της οδού».

Σημειώνεται επίσης ότι τον Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, σύσκεψη φορέων της Μαγνησίας για το θέμα του περιφερειακού, χωρίς ωστόσο να δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο και ούτε να δρομολογηθεί καμία ενέργεια προς τη λύση του προβλήματος.

Το έργο συμπληρώνει 10 περίπου χρόνια κατασκευής, με δεκάδες εκατομμύρια να έχουν δαπανηθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. gia kathe trakarisma pou tha ginei ekei i akoma k na exoume nekrous pios tha euthinete? ama den mporite na kanete sosta thn douleia sas na pate spitia sas arketa ftanei. etsi apla paretithite!!!!!

Μοιραστείτε το