Photo Gallery, Τοπικά

Αυξήθηκαν τα ηχητικά φανάρια στο Βόλο

Δεκαοκτώ νέες συσκευές, ηχητικών διατάξεων για τυφλούς θα λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου

Σε επέκταση του συστήματος ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 18 νέες συσκευές, ανεβάζοντας στις 60 το συνολικό αριθμό των ηχητικών διατάξεων που λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου.

Η επιλογή των σημείων έγινε σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας Μάγνητες Τυφλοί, προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κόμβοι σηματοδότησης τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέλη του Σωματείου. Οι σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες και οι κόμβοι όπου τοποθετήθηκαν οι 18 νέες συσκευές είναι: Πολυμέρη – Αθανασάκη, Δημητριάδος – Σπυρίδη, Δημητριάδος – Κοραή, Καρτάλη – Αλεξάνδρας, Ιάσονος – Αγ. Νικολάου, Ιωλκού – Ανθ. Γαζή, Ιάσονος – Καρτάλη και Λαρίσης – Νεαπόλεως.

Η δαπάνη για τις νέες ηχητικές διατάξεις ανέρχεται σε 10.000 ευρώ περίπου και καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του έργου συντήρησης φωτεινών σηματοδοτών Δημοτικής Ενότητας Βόλου για το έτος 2012.  Σύμφωνα με τα στελέχη του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης, οι ηχητικές διατάξεις ικανοποιούν τις τεχνικές προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ επιπρόσθετα παρέχουν λειτουργίες οι οποίες έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, όπως εκπομπή ήχων κατά τη διάρκεια της πράσινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών, εκπομπή επιλογής, ή όχι, ήχων κατά τη διάρκεια της κόκκινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος  Βόλου έχει στενή συνεργασία με το Σωματείο Μάγνητες Τυφλοί προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στην πόλη, με αιχμή την περαιτέρω επέκταση του συστήματος ηχητικών διατάξεων στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Όπως, εξάλλου, επανειλημμένες φορές έχει τονίσει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Λάμπρο Παρασκευά, η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με αναπηρία όρασης και είναι αποφασισμένη να δρομολογήσει τη σταδιακή αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική στα Άτομα με Αναπηρία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το