Αθλητισμός

Αισιόδοξοι για τη Νίκη οι Γιάκομπ, Τάσιτς και Μπαταβάνης

Τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου η Νίκη να παίζει του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ υποσχέθηκαν να δώσουν οι Βίκτορας Γιάκομπ (φωτό), Ιβάν Τάσιτς και Χρήστος Μπαταβάνης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη νέα τους ομάδα. Για τα όνειρά του σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Ανδρέας Πάτσης στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκαναν χθες οι Βίκτορας Γιάκομπ, Ιβάν Τάσιτς και Χρήστος Μπαταβάνης. Οι τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές μίλησαν με κολακευτικά σχόλια για τη βολιώτικη ομάδα και δεν έκρυψαν ότι ονειρεύονται άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες μίλησαν στο fcniki.gr λίγο πριν τη χθεσινή προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού και είπαν τα εξής:

Βίκτορας Γιάκομπ: «Δεν ήξερα πολλά πράγματα για την ομάδα. Ήξερα ότι έχει κόσμο και πολλούς πιστούς οπαδούς. Ήρθα εδώ με μοναδικό στόχο να ανεβούμε στην πρώτη κατηγορία. Μόνο αυτό υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου και τίποτα άλλο. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και θέλω να συνεχίσω να παίζω εδώ ποδόσφαιρο και τα επόμενα χρόνια».

Ιβάν Τάσιτς: «Το όνομα της ομάδας ήταν αυτό που με έπεισε ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ώστε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Κοίταξα το ρόστερ μέχρι εκείνη τη στιγμή και είδα κάποιους ποδοσφαιριστές που γνωρίζω και οι οποίοι είναι εξαιρετικοί γι’ αυτή την κατηγορία. Κατάλαβα από αυτό ότι η ομάδα πάει να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Σίγουρα στόχος είναι μια από τις έξι πρώτες θέσεις της Football League και -γιατί όχι- να πάμε στην πρώτη κατηγορία. Βέβαια αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να το πούμε αυτό, αλλά θα προσπαθήσουμε στο γήπεδο να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το πετύχουμε και να πανηγυρίσουμε στο τέλος την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Τίποτα δεν γίνεται με τα λόγια, αλλά όλα για τους παίκτες και την ομάδα κρίνονται στο γήπεδο».

Χρήστος Μπαταβάνης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ανήκω στο ρόστερ της Νίκης Βόλου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα έχει μια καλή πορεία. Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο και χρειαζόμαστε τη βοήθειά του, γιατί είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Εύχομαι να έχουμε υγεία όλα τα παιδιά και να έχουμε μια καλή σεζόν. Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για στόχους, αλλά σίγουρα έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η ομάδα θέλουμε να βλέπουμε άνοδο και Σούπερ Λιγκ».

 

Φιλοξενούμενος στη

«Δίκη» ο Α. Πάτσης

 

 

 

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο «ισχυρός άνδρας» της Νίκης μίλησε για πολλά θέματα επισημαίνοντας ότι ένας βασικός σκοπός της ανάμιξής του με το ποδόσφαιρο είναι να αλλάξει την τωρινή κατάσταση που απαξιώνει το άθλημα.

Αρχικά ο κ. Πάτσης καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και θεσμικό και δεν λύνεται με ευχολόγια. Πρέπει να τεθούν οι βάσεις για έναν διαφορετικό χάρτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν απαξιώνεται το ποδόσφαιρο, τότε απαξιώνονται και οι υπόλοιποι τομείς».

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε συνομιλία, την οποία κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ την 1η Φεβρουαρίου 2011. Σ’ αυτήν ακούγονται δύο πρόεδροι συλλόγων της Σούπερ Λιγκ, οι οποίοι κανόνιζαν το πρόγραμμα των αγώνων του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη ζήτησε να κατονομαστούν οι εν λόγω πρόεδροι και να μην μπαίνει στο «κάδρο» μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, διότι διαφορετικά η συζήτηση γίνεται «φιλολογική» χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης της βολιώτικης ομάδας τόνισε ότι οι υποθέσεις με τα «στημένα» παιχνίδια ίσως αργήσουν να εκδικαστούν, καθώς μπορεί να χρειαστούν ακόμη και …οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθούν στο ακροατήριο εφόσον υπάρξουν συνεχείς αναβολές.

Ο Ανδρέας Πάτσης ρωτήθηκε για το πώς οραματίζεται το ποδόσφαιρο, τη στιγμή που έθεσε και υποψηφιότητα για την προεδρία της Football League/Football League 2. «Επιθυμία μου είναι να ανατρέψω όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο το ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό το λόγο έθεσα υποψηφιότητα, δεν είμαι εδώ μόνο για να κρίνω. Το χρέος μου το έκανα ήδη, δηλαδή εξέθεσα τον εαυτό μου σε ψηφοφορία για να αλλάξουμε την κατάσταση. Όσοι συμφωνούν τους καλώ να συνταχθούμε όλοι μαζί».

Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της αναδιάρθρωσης στη Football League. Ο Ανδρέας Πάτσης τοποθετήθηκε ως εξής: «Όλα ξεκίνησαν από μια υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός για αύξηση των ομάδων σε 21. Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής είναι ξεχωριστές περιπτώσεις και πρέπει να εξεταστούν με διαφορετικά κριτήρια. Δεν πρέπει να ομαδοποιούμε την κατάσταση αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι» ανέφερε ο μεγαλομέτοχος των «κυανολεύκων» και πρόσθεσε:

«Εφόσον υπάρχει αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί αλλά όχι με δεκάδες άλλες παρανομίες. Στην αρχή η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε τιμωρήσει Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα με αφαίρεση βαθμών, ενώ στη συνέχεια η Επιτροπή Επαγγελματική Αθλητισμού δεν τους έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μετά όμως θέλησε να «θεραπεύσει» την προηγούμενη απόφασή της και τους χορήγησε πιστοποιητικό. Επομένως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα οφείλουν να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ με την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, γιατί έχει τιμωρηθεί για άλλη παράβαση. Δεν δικαιούται να μπει πουθενά γιατί πέρσι έπαιξε αρχικά στη Δ’ Εθνική, ενώ στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με την ΑΕ Ποντίων και ανέβηκε μια κατηγορία. Τώρα προσπαθεί να ανεβεί στη Football League ως ΑΕΠ Ηρακλής, κάτι που δεν στέκει. Για να συμμετέχει στη Β’ Εθνική θα πρέπει να το κάνει ως Ηρακλής με τα χρέη που κουβαλά από το παρελθόν».

 

Ανακοίνωση του

του Blue Club

Από το Blue Club «Π. Ντοκούζης» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Σ.Φ. Blue Club «Π. Ντοκούζης» ανακοινώνει ότι την προσεχή Πέμπτη 6/9 στις 7.30 το απόγευμα ,θα πραγματοποιήσει εξαιρετικής σημασίας έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η Γ.Σ. θα λάβει χώρα στα γραφεία του συνδέσμου στην οδό Μαιάνδρου 14. Η κρισιμότητα της συνέλευσης απαιτεί την παρουσία όλων. Περιττό δε να τονίσουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη του συνδέσμου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το