Photo Gallery, Αθλητισμός

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Για τον αυριανό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Β. και στον Ατρόμητο

Η αντίστροφη μέτρηση για το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου άρχισε. Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το βολιώτικο συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με στόχο την πρόκριση στον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Πάνος Σκοτινιώτης, απηύθυνε χθες κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους της Μαγνησίας να κατακλύσουν αύριο το Στάδιο, ανεξαρτήτως συλλογικών πεποιθήσεων, στην κορυφαία στιγμή, όχι μόνο της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και του τοπικού ποδοσφαίρου.

Όλοι στην ομάδα «ζουν και αναπνέουν» για την αυριανή αναμέτρηση, ενώ σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Οι φίλαθλοι της Μαγνησίας αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών», με τον κόσμο να αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Τα εισιτήρια παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και το Πανθεσσαλικό, όπως όλα δείχνουν, θα γεμίσει από φιλάθλους.

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω την κακή εμφάνιση με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα, ένα παιχνίδι πάντως, όπου η τεχνική ηγεσία φρόντισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα προετοιμάζονται με ηρεμία για το ματς με τον Ατρόμητο. Γνωρίζουν πως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και μετά την ήττα με 2-1 στο Περιστέρι (στον πρώτο αγώνα), ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στον τελικό. Μάλιστα, στην περίπτωση που ο Ατρόμητος σκοράρει, πράγμα που απεύχονται στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά για να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Αν η ομάδα του Περιστερίου δεν καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αρκεί και ένα γκολ στον Ολυμπιακό για να του δώσει την πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Μάκης Κατσαβάκης προετοιμάζει τα πλάνα για το αυριανό παιχνίδι, ενώ όσον αφορά την ενδεκάδα, αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στην Τρίπολη. Κόντρα στον Αστέρα δεν αγωνίστηκαν οι Καπετάνος και Μόνχε, ενώ δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα οι Σανκαρέ, Ζαραδούκας και Μπρέσκα. Επίσης, δεν έπαιξε και ο Μαρτίν, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία και σήμερα θα δοκιμάσει να δει αν είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Μόνχε προπονήθηκε χθες κανονικά, όπως και οι Καπετάνος, Μητρόπουλος, οι οποίοι και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Όπως όλα δείχνουν, η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σέλεζι, Ζαραδούκα (ακραίοι οπισθοφύλακες), Σανκαρέ, Ντολεζάι (κεντρικοί αμυντικοί), ενώ τερματοφύλακας θα είναι ο Γιακούποβιτς. Στη μεσαία γραμμή ο Άλβαρεζ θα είναι ο αμυντικός χαφ, ενώ μπροστά από τον Αργεντινό αμυντικό μέσο θα αγωνιστούν ο Ουμπίντες (μέσα δεξιά), Καπετάνος (μέσα αριστερά) και οι Μπρέσκα, Μόνχε στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Σολάκης θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνεται σήμερα και στη συνέχεια ο Μάκης Κατσαβάκης θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για την αυριανή αναμέτρηση.

* Ο κ. Τάσος Κάκος από την ΕΠΣ Κέρκυρας ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Δημήτρης Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου) και Μιχάλης Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης από την ΕΠΣ Καβάλας.

Ο Ατρόμητος

Με τον Ανρί Καμαρά να επιστρέφει στην αποστολή και λογικά στην ενδεκάδα, ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Δώνης άφησε εκτός τους τραυματίες Μιχαηλίδη, Μπαζίντσκι και Σκόνδρα.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή, η οποία σήμερα θα αναχωρήσει για το Βόλο και απαρτίζεται από τους: Ιτάνζ, Καραγκιολίδη, Νάστο, Σκόνδρα, Μελισσά, Ολιβέιρα, Σαμπού, Δάρλα, Καραγκούνη, Καραλή, Τάτο, Νεμπεγλέρα, Σφακιανάκη, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Φαβάλι, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκο και Αθανασίου.

Απάντηση της ΠΑΕ

στις δηλώσεις Δώνη

Απάντηση στις δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη, έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου:
«Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Δώνη είναι άδικες και άσκοπες. Θα του θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των αγώνων της Super League έχει βγει πριν από δύο μήνες. Επίσης, στον πρώτο ημιτελικό της Τετάρτης 2 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίστηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου με τον Πανσερραϊκό, ενώ η ομάδα του αγωνίστηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου με τον Πανιώνιο, τότε όμως δεν κάνατε καμία αναφορά. Εμείς ως μεγάλη ομάδα ούτε καν ασχοληθήκαμε, γιατί τέτοιες μικρότητες αποτελούν βιώματα μικρών ομάδων και προπονητών.
Και στην τελική, αν δεν σας καλύπτουν τα παραπάνω, σας πιάσαμε κορόιδα, ας προσέχατε».

Έλεγχο ντόπινγκ

ζητά η ΠΑΕ

Ολυμπιακός Β.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απέστειλε χθες επιστολή προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ, τόσο στους παίκτες του Ολυμπιακού, όσο και στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, την ημέρα του αγώνα. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, με δεδομένο ότι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 διεξάγονται οι δύο αγώνες της Β’ αγωνιστικής της 7ης ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, από τους οποίους θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού, φρονούμε ότι είναι σκόπιμο και απολύτως υγιές να υποβληθούν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες σε έλεγχο ντόπινγκ.
Προς τούτο ζητούμε για το δικό μας αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος, τη διεξαγωγή του ελέγχου ντόπινγκ και για τις δύο ομάδες, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να γίνει απολύτως ευχερής ο έλεγχος του ΕΣΚΑΝ».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ατρόμητος, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής: Η ΠΑΕ Ατρόμητος χαιρετίζει την πρωτοβουλία του κ. Αχιλλέα Μπέου να ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται την Τετάρτη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
Προτείνουμε λοιπόν ο έλεγχος ντόπινγκ για το μεταξύ μας παιχνίδι να μη πραγματοποιηθεί με τη συνήθη διαδικασία της συλλογής ούρων, αλλά να γίνει με αιμοληψία. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το πράξουμε.
Όσον αφορά δε, την ανακοίνωση για τις δηλώσεις του προπονητή μας και τα περί «μικρών» ομάδων, τις απαντήσεις θα τις δώσουμε μέσα στο γήπεδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το