Photo Gallery, Αθλητισμός

«Βασιλιάς» στον κάμπο…

Ο Ολυμπιακός Β. νίκησε με 2-1 τη Λάρισα στο «AEL FC arena» για την Σούπερ Λιγκ

Τι κι αν το «AEL FC Arena» θύμιζε «κόλαση» από τις εκδηλώσεις των χιλιάδων οπαδών της Λάρισας στο χθεσινό θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι παίκτες Σάκη Τσιώλη μπήκαν μέσα αγωνιστικό χώρο με ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη. Και την πέτυχαν απόλυτα δίκαια, βάσει της απόδοσής τους, πραγματοποιώντας άλλη μια σπουδαία εκτός έδρας εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού φέρνει το βολιώτικο συγκρότημα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον η ομάδα μπορεί να κάνει και ευρωπαϊκά όνειρα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ενώ το γκολ της Λάρισας πέτυχε με πέναλτι ο Μετίν.

Πως έπαιξαν οι ομάδες

Με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο παρατάχθηκε χθες κόντρα στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Σάκης Τσιώλης δεν επεφύλαξε εκπλήξεις, με τους «ερυθρολεύκους» να αγωνίζονται με διάταξη 4-1-4-1. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Γιακούποβιτς, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Σέλεζι (δεξιά) και Ζαραδούκας (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σανκαρέ και Ντολεζάι, ενώ μπροστά από αυτούς αγωνίστηκε ο Άλβαρεζ. Την τετράδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Μπρέσκα (δεξιά), Μόνχε (αριστερά), ενώ οι Καπετάνος και Ουμπίντες έπαιξαν στον άξονα. Την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση αποτέλεσε ο Μαρτίν.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Ο Τσοντοφάλσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μελίσσης και Βενετίδης ήταν οι δύο οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Νταμπίζας και Κολοβέτσιος αποτέλεσαν τους δύο στόπερ, ενώ οι Αμπουμπακάρι και Ρομέου αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ. Ο Μπλάζεκ έπαιξε από την αριστερή πλευρά, ο Σίμιτς αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, με τον Μετίν στον άξονα. Ο Τσιμπάμπα ήταν ο μοναδικός προωθημένος για την Λάρισα.

Δυνατό ματς

στο πρώτο μέρος

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις εντολές που είχαν πάρει από τον Σάκη Τσιώλη, κλείνοντας τους χώρους στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ενώ κυνήγησαν το γκολ με αντεπιθέσεις.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες να πρεσάρουν ψηλά, να έχουν άψογη αλληλοκάλυψη και να είναι «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.

Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Ολυμπιακό πάντως να διαμαρτύρεται δίκαια για την ακύρωση ενός γκολ (ως οφσάιντ) που σημείωσε ο Ουμπίντες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Επίσης, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έχασε την πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί, απέναντι σε μια Λάρισα που είχε και αυτή ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ.

Στο 6’ σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, με τον Ρομέου να σουτάρει μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Τσιμπάμπα και να καταλήγει άουτ.

Στο 10’ ο κ. Τριτσώνης διέκοψε το παιχνίδι, καθώς οπαδοί της ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου να κατεβάσουν ένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο (το πανό, ωστόσο, δεν κατέβηκε ποτέ).

Το ματς ξανάρχισε μετά από πέντε λεπτά και στο 18’ ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από το τέρμα του Τσοντοφάλσκι, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να μπλοκάρει το σουτ του Μόνχε.

Οι δύο ομάδες ανέβασαν τον ρυθμό τους μετά το 20’ και στο 24’ σε αντεπίθεση της ΑΕΛ ο Μετίν έκανε το σουτ με τον Γιακούποβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο διάστημα 25’-45’ ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, «έκλεβε» μπάλες στη μεσαία γραμμή και με τους ταχύτατους Μπρέσκα, Ουμπίντες και Μόνχε δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Λάρισας.

Στο 27’ σέντρα του Μπρέσκα από τα δεξιά, ο Μαρτίν μπήκε στη φάση και υπό την πίεση του Νταμπίζα σούταρε άουτ. Για να φτάσουμε στο 38’ όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπάνια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπρέσκα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Μόνχε, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή, πιεζόμενος από τον Κολοβέτσιο, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσοντοφάλσκι.

Στο 39’ ο Ουμπίντες «έκλεψε» τη μπάλα, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει τη σέντρα στους αμαρκάριστους μέσα στην περιοχή Μόνχε και Μαρτίν.

Στο 44’ σουτ του Ρομέου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε «καθαρό» γκολ, το οποίο ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Ο Ουμπίντες έφυγε από κανονική θέση στη μπαλιά του Μαρτίν (τον κάλυπτε ο Κολοβέτσιος), με τον βοηθό διαιτητή, κ. Γουργιώτη να υποδεικνύει λανθασμένα παράβαση.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Μετίν να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Πρωταγωνιστής

ο Μπρέσκα

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλαξε δυνατές συγκινήσεις στους φιλάθλους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πετυχαίνει δύο γκολ με τον Μάριο Μπρέσκα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών – και να μπαίνει στη θέση του οδηγού. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο τους «όπλο» τις αντεπιθέσεις και πέτυχαν το στόχο τους, απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει το τέρμα του Γιακούποβιτς.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το β’ μέρος με μία αλλαγή, καθώς ο Κούλιτς πήρε τη θέση του Σίμιτς, με στόχο οι «βυσσινί» να πιέσουν πιο ψηλά και να γίνουν πιο απειλητικοί για το τέρμα του Ολυμπιακού. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΛ έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, αν και την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος την έχασε ο Ολυμπιακός, όταν στο 53’ ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα με τον Μόνχε να μη μπορεί να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή (η μπάλα έφυγε άουτ).

Για ένα πεντάλεπτο η Λάρισα πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, δημιουργώντας τέσσερις καλές επιθετικές προσπάθειες. Στο 55’ το σουτ του Ρομέου μπλόκαρε το Γιακούποβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βενετίδης πάσαρε στον Κούλιτς, το σουτ του οποίου μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων». Στο 57’ ύστερα από ωραία προσπάθεια ο Τσιμπάμπα ξεπέρασε τον Ντολεζάι, μπήκε μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε στην κλειστή γωνία του Γιακούποβιτς, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων» να αποκρούσει σωτήρια. Στο 58’ είχαμε ένα καλό σουτ του Ρομέου, το οποίο πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στο 60’ από μια στημένη φάση. Ο Άλβαρεζ εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Μπρέσκα και ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός με ωραίο σουτ έγραψε το 0-1.

Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-2, «παγώνοντας» το «AEL FC Arena». Ο οπισθοχωρημένος Ουμπίντες έβγαλε από τον χώρο της άμυνας μακρινή μπαλιά για τον Μπρέσκα, αυτός ξέφυγε από τον Αμπουμπακάρι, βγήκε μόνος απέναντι από τον Τσοντοφάλσκι και με άψογο πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Με την ψυχολογία πλέον στα ύψη οι παίκτες του Ολυμπιακού έφεραν το ματς στα μέτρα τους και στο 68’ με τον Ουμπίντες και στο 70’ με τον Καπετάνο απείλησαν το τέρμα της ΑΕΛ και με τρίτο γκολ (τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού πέρασαν άουτ).

Η Λάρισα στο 73’ κέρδισε πέναλτι με τον Ουμπίντες να ανατρέπει τον Βενετίδη μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ένα λεπτό αργότερα ο Μετίν, μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

Αν και υπήρχε αρκετός χρόνος για την ΑΕΛ να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού με στόχο το γκολ της ισοφάρισης κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με έξυπνη τακτική, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Γιακούποβιτς τους παίκτες της Λάρισας, με τον Σάκη Τσιώλη να βάζει στο 75’ και τρίτο στόπερ, τον Τομάς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΛ δε δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία για γκολ, καθώς η αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ήταν άψογη. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Τριτσώνη, βρήκε το βολιώτικο συγκρότημα να παίρνει μια πολύ σπουδαία νίκη (την τέταρτη εκτός έδρας φέτος), δίνοντας συνέχεια στις εκτός έδρας επιτυχίες.

Λάρισα-Ολυμπιακός Β. 1-2

32. Τσοντοφάλσκι

2. Μελίσσης

3. Βενετίδης

26. Κολοβέτσιος

4. Νταμπίζας

10. Αμπουμπακάρι

(14. Ρέντζας 70’)

21. Ρομέου

7. Σίμιτς

(30. Κούλιτς 46’)

11. Μετίν

88. Μπλάζεκ

22. Τσιμπάμπα

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

11. Καπετάνος

(21. Ρόκας 88’)

10. Μπρέσκα

(4. Τομάς 75’)

26. Μόνχε

8. Ουμπίντες

9. Μαρτίν

(7. Ροντρίγκεζ 93’)

Σκόρερ: 74’ πεν. Μετίν-60’, 63’ Μπρέσκα

Κίτρινες: 23’ Βενετίδης, 68’ Αμπουμπακάρι, 72’ Κολοβέτσιος, 80’ Ρομέου, 82’ Ρέτζας, 83’ Μελίσσης, 93’ Μετίν-35’ Μπρέσκα, 42’ Καπετάνος, 62’ Σανκαρέ, 71’ Μαρτίν, 73’ Ουμπίντες, 80’ Άλβαρεζ

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθήνας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το