Photo Gallery, Αθλητισμός

«Ανοίγει ο δρόμος για Ευρώπη»

Τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού Β. Σάκης Τσιώλης

Όλα τα βλέμματα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά το θεσσαλικό ντέρμπι ήταν στραμμένα στον Σάκη Τσιώλη, αφού ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της χθεσινή αναμέτρησης. Εάν κάποιος γύριζε πίσω το χρόνο στο μακρινό 1988, θα μπορούσε να θυμηθεί τον Τσιώλη να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής με τα χρώματα της ΑΕΛ. Όμως χθες ο 52χρονος τεχνικός οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο θριαμβευτικό 2-1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ

Η έλευση του Τσιώλη στο «AEL FC Arena» μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ωστόσο ο έμπειρος προπονητής στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού, εμφανίστηκε συγκρατημένος προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα.

«Ήταν μία δύσκολη στιγμή για μένα, καθώς φανταζόμουν διαφορετική την επίσκεψή μου στο «AEL FC Arena», δεν δίστασε να παραδεχθεί ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πως θέλει να δει τη Λάρισα να γλιτώνει τις «περιπέτειες»: «Εύχομαι η Λάρισα να παραμείνει στην κατηγορία. Πλέον καλείται να συγκεντρώσει 15 βαθμούς στα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια κι εάν δεν υποβιβαστεί, θα είμαι κι εγώ ένας απ’ αυτούς που θα πανηγυρίσουν τη σωτηρία της».

Ο κ. Τσιώλης μετά το χθεσινό «διπλό» που έφερε την υπογραφή του Μάριο Μπρέσκα, οριοθέτησε εκ νέου τους στόχους του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο προπονητής του βολιώτικου συγκροτήματος μίλησε «ανοικτά» για «όνειρα Ευρώπης» για λογαριασμό του Ολυμπιακού, τονίζοντας: «Ανήλθαμε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν. Μετά τη νίκη μας επί της Λάρισας, την οποία χαρακτηρίζω σημαντική, θεωρώ ότι αφήνουμε πίσω μας οριστικά τον αρχικό μας στόχο, που δεν ήταν άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιούται τη διάκριση, αν λάβουμε υπόψη την απόδοση που έχει στα τελευταία παιχνίδια».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στην ερώτηση που ετέθη σχετικά με τους παράγοντες που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης, ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε: «Το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0, έκανε την ΑΕΛ πιο νευρική και την υποχρέωσε να παίξει πιο ψηλά στο β’ μέρος. Εμείς βρήκαμε περισσότερους χώρους και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται υποδειγματικά τις αντεπιθέσεις του φτάσαμε πρώτοι στο γκολ. Προσωπικά θεωρώ σημείο-κλειδί το 0-2 από τον Μπρέσκα, αφού έδωσε άλλον «αέρα» στον Ολυμπιακό Βόλου και μας ανέβασε τη ψυχολογία για να κερδίσουμε το ματς».

Αιχμές κατά διαιτησίας

από τον Κωστένογλου

Παράπονα για τις υποδείξεις του Τριτσώνη είχε ο Νίκος Κωστένογλου, με τον τεχνικό της ΑΕΛ να επιρρίπτει ευθύνες στον Αθηναίο διαιτητή για την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Κωστένογλου είπε πως «δεν καταλογίστηκε πέναλτι στην ομάδα του όταν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο», ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο τέρμα του Μπρέσκα, υπογραμμίζοντας πως ο Σλοβάκος σκόραρε από αντικανονική θέση.

«Ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα, είχαμε ευκαιρίες να προηγηθούμε στο σκορ, αλλά θα σταθώ στο μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο α’ ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια δεχθήκαμε ένα τέρμα, για το οποίο όπως με πληροφορήσανε, προήλθε από θέση οφσάιντ», ήταν τα πρώτα λόγια του Κωστένογλου, ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την ακύρωση του τέρματος του Ούμπιντες: «Ήταν «καθαρό» απ’ όσα μου είπαν, όμως θα σταθώ περισσότερο στο πέναλτι που μας αρνήθηκε ο διαιτητής. Εάν μας δινόταν, τότε θα είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε και το παιχνίδι θα έπαιρνε διαφορετική τροπή. Όλα θα ήταν διαφορετικά, γι’ αυτό έχω κάθε λόγο να λέω ότι εμείς είμαστε οι αδικημένοι της υπόθεσης».

Για τα σημεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, ο Νίκος Κωστένογλου σημείωσε: «Στην επανάληψη κάναμε αλλαγές, για να πιέσουμε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, μέσα σε τρία λεπτά δεχθήκαμε δύο τέρματα και ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ εύκολα να προηγείται. Ειδικά για το 0-2, το γκολ που δεχθήκαμε, δεν το βλέπουμε ούτε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Αυτό δεν είναι μομφή για τους παίκτες μου, γιατί κανείς τους δεν ήταν αδιάφορος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τους δίνω συγχαρητήρια για την απόδοσή τους κι έτσι όπως στις νίκες είμαστε μαζί, βαδίζουμε ενωμένοι και στις ήττες».

Ερωτηθείς για το εάν κέρδισε η καλύτερη ομάδα χθες στο «AEL FC Arena», ο Καβαλιώτης προπονητής τόνισε: «Ο Ολυμπιακός εξ αρχής έδειχνε καλύτερος από τη Λάρισα, όμως επαναλαμβάνω ότι παιχνίδι κρίθηκε από την αστοχία μας να σκοράρουμε πρώτοι».

Τέλος, στην ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Λάρισα… πέταξε λευκή πετσέτα στην προσπάθεια για παραμονή, ο τεχνικός των θεσσαλών είπε: «Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Από αύριο πρέπει να ανασυνταχθούμε και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, για να μείνουμε στην κατηγορία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το