Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Γέμισε ο ξενώνας αστέγων του Βόλου

ΞΕΝΩΝΑΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Γέμισε ο ξενώνας αστέγων του Βόλου και η δημοτική αρχή αναζητεί άλλον χώρο ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και να βρουν στέγη και άλλα άτομα που περιφέρονται στην πόλη και δεν έχουν πού να μείνουν.

Η αντιπρόεδρος του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη ανέφερε χθες πως αναζητείται άλλος χώρος – συμπληρωματικός – για τις συνεχώς αυξημένες ανάγκες. Είπε ότι υπάρχει σκέψη για να βρεθεί ξενοδοχείο, που είναι κλειστό και δεν λειτουργεί πια, ώστε ο Δήμος να μισθώσει δωμάτια – περίπου 10 στην παρούσα φάση- για να καλυφθούν οι ανάγκες. Πρόσθεσε πως υπήρξε ήδη συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Ορφανοτροφείου, που διαθέτει ιδιόκτητο ξενοδοχείο και το οποίο είναι κλειστό εδώ και τρεις μήνες.

Ο ξενώνας, που εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013, είναι ήδη πλήρης.
Φιλοξενεί 16 άτομα, που αναμένεται να αποχωρήσουν στις 28 Ιουνίου, οπότε και λήγει το περιθώριο των έξι μηνών που μπορούν να μείνουν εκεί.

Έως τώρα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν πέντε αιτήσεις αστέγων, που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Υπολογίζεται όμως, όπως τόνισε και η κ. Μπαρμπουδάκη, ότι ο αριθμός θα αυξηθεί και λόγω εξώσεων οικογενειών, οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το