Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πολιτική αντιπαράθεση για την ΕΡΓΗΛ

Συζήτηση σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ
Συζήτηση σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ

Η υπόθεση της εταιρείας ΕΡΓΗΛ αναμένεται να μονοπωλήσει την σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ. Η δημοτική αρχή έχει δηλώσει αποφασισμένη να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα προς την κατεύθυνση επιστροφής των χρημάτων που πλήρωσε η ΔΕΥΑΜΒ στην εταιρεία, χωρίς μάλιστα η τελευταία να έχει εκτελέσει το ανάλογο έργο.

Η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ αποτελεί και ένα αντικείμενο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή σε χθεσινή της ανακοίνωση κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι «αποκρύπτει στοιχεία και παρέχει πολιτική ασυλία σε στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ». Τονίζει ότι δεν απαντά στις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Στάμου και απορρίπτει την πρότασή της για πλήρη, ουσιαστικό και εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της Επιχείρησης και των στελεχών της.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση η κ. Μακρή αναφέρει: «Η ΔΕΥΑΜΒ έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα με πράξεις και έργα, που μας εκπλήσσουν δυσάρεστα. Κανείς μας όμως δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να αντιμετωπίζει με επιείκεια την ανεξήγητη, αν όχι ύποπτη, ιδιότυπη και πρωτοφανή πολιτική ασυλία, που παρέχεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ, των οποίων η μέχρι τώρα πορεία μόνο ζημιά προκαλεί στην λειτουργία της, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Σε αγαστή συνεργασία η δημοτική αρχή με αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ακολουθεί μία τακτική πρωτοφανούς συγκάλυψης, απορρίπτοντας την πρότασή μας να καταφύγει σε πλήρη, ουσιαστικό και εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΜΒ και των στελεχών της. Γιατί αλήθεια, η δημοτική αρχή αποκρύπτει εντέχνως στοιχεία και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου και μέλους του ΔΣ Γιάννη Στάμου; Γιατί τώρα και όχι τότε για κακοτεχνίες; Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πολυδιαφημισμένος από τον Δήμαρχο έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, που κατά τις πομπώδεις δηλώσεις του θα αποκάλυπτε τα πάντα (έχει ήδη περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από την σχετική ανακοίνωση);
Ήρθε η ώρα, όμως, να λήξει αυτή η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις προκλητικές και ποινικά κολάσιμες, όπως η υπογραφή πρωτοκόλλων, που εμφανίζουν έργο, που ενώ παραδόθηκε σε ποσοστό 50%, έλαβε από την ίδια την ΔΕΥΑΜΒ πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης και πληρώθηκε περισσότερο από την πραγματική του αξία. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Στο σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Τέλης Δουλόπουλος, ο οποίος μας εκπροσωπεί, θα καταγγείλει και θα αναδείξει όλα τα σημεία, που και εγώ επισήμανα και εννοείται ότι συλλέγουμε στοιχεία για πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών, καίτοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συλλογή τους είναι αρκετά δύσκολη και τα στόματα ερμητικά κλειστά».

Η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις σχετικά με το θέμα της αντιδικίας ανάμεσα στη ΔΕΥΑΜΒ και την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσοι βιάζονται να τοποθετηθούν για ένα θέμα το οποίο – υπενθυμίζουμε – η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποκάλυψε, χάρη στους συστηματικούς, υπεύθυνους και αποτελεσματικούς χειρισμούς της, θα τους συνιστούσαμε να περιμένουν μέχρι την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που θα αποτελούσε ασυγχώρητη επιπολαιότητα αν εμπλεκόμασταν σε μια άγονη αντιπαράθεση για επικοινωνιακά και μόνο οφέλη, πριν το θέμα συζητηθεί ολοκληρωμένα και υπεύθυνα στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της ΔΕΥΑΜΒ, τα μέλη του οποίου γνωρίζουν πλήρως όλα τα δεδομένα της υπόθεσης αυτής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το