Τοπικά

Ζητούν να λειτουργήσει νέα εμβολιαστική δομή στην πόλη του Βόλου για άτομα με δυσκολία μετακίνησης

Έκκληση προς την Πολιτεία να δημιουργηθεί μια νέα εμβολιαστική δομή στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με δυσκολία μετακίνησης, απευθύνουν το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας.

Πρόκειται για Συλλόγου που εκπροσωπούν ανθρώπους με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες, με μεγάλα προβλήματα υγιείας και μετακίνησης. Οι διοικήσεις τους θεωρούν τελείως παράλογη την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου AstraZeneca μόνο στη Ζαγορά και στο Βελεστίνο, επισημαίνοντας ότι τα μέλη τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, τόσο στη δική τους κοινωνική και προσωπική υποχρέωση, όσο και στην αναγκαιότητα για εμβολιασμό σε απομακρυσμένα μέρη

Ένας τυφλός ή ένας άνθρωπος σε αμαξίδιο, είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί στις εν λόγω περιοχές ώστε να εμβολιαστεί.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα εμβολιαστική δομή στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με δυσκολία μετακίνησης. Επίσης για τους αιμοκαθαρόμενους, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ως άτομα υψηλού κινδύνου, για την πρόσβασή τους σε οποιοδήποτε, ασχέτως ηλικίας, τύπο εμβολίου, προτεινόμενο από τους θεράποντες ιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, κρίνεται απαραίτητος ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με κινητές μονάδες υγιείας.

«Είναι δείγμα πολιτισμού η αντίληψη των αναγκών ειδικών ομάδων, αλλά και η συναίσθηση των δυσκολιών, που τα άτομα με αναπηρίες καλούνται να αντιμετωπίσουν, θέλοντας να είναι ίσοι και λειτουργικοί πολίτες της κοινωνίας μας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι διοικήσεις των Συλλόγων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το