Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οδός Φιλιππίδη (παραποτάμιος χειμμάρρου Αναύρου)

Η βουλευτής της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή ζητά να κηρυχθεί ο Νομός Μαγνησίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με επιστολή της στον περιφερειάρχη αναφέρει:

Από την Τρίτη, 30-12-2014 έως και την Πέμπτη 1-1-2015 έντονα καιρικά φαινόμενα και  ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν  τον Δήμο Βόλου και άλλες περιοχές του Νομού  Μαγνησίας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο και προκαλώντας καταστροφές  στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Νομού μας.

Γνωρίζω ότι παραβιάζω ανοιχτές θύρες, επειδή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε  η πρωτοφανής για την περιοχή μας χιονοθύελλα και στην διευκόλυνση των συμπολιτών μας ήσαστε παρών, κινητοποιώντας και συντονίζοντας δυναμικό και μέσα. Παρόλα αυτά, θεωρώ σκόπιμο δημόσια να σας ζητήσω να αποστείλετε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 8 & 12 του Ν.3013/2002 (αναβάθμιση πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις) και του Ν.3852/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης»),  να κηρυχθεί ο Νομός  Μαγνησίας της Π.Ε Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το