Τοπικά

Υποβλήθηκαν 7.000 φορολογικές δηλώσεις μέχρι τώρα στη Μαγνησία – Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου

Κοντά στις 7.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στην Μαγνησία, όταν ο ετήσιος αριθμός αγγίζει περίπου τις 140.000. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά είναι πολύ πιθανή και η παράταση, όπως συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα στα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία επικρατεί και πυρετός διεργασιών με αφορμή τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Ήδη ανέλαβαν τις διαδικασίες για την καταβολή των 800 ευρώ και της επιστρεπτέας προκαταβολής, που είναι ουσιαστικά η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Μάλιστα αναμένεται και νέος γύρος σε αντίστοιχες δράσεις, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το οικονομικό βοήθημα θα δοθεί και τον τρέχοντα μήνα, ενώ αναμένεται και δεύτερη φάση για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας κ. Νίκος Πουμάνας δήλωσε πως «ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιονίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και παράταση. Μέχρι στιγμής σε επίπεδο Μαγνησίας έχουν υποβληθεί περίπου 7.000 αιτήσεις και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αφού κάθε χρόνο υποβάλλονται στον νομό 130.000-140.000 αιτήσεις».
Και πρόσθεσε πως «οι φοροτεχνικοί εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία των φορολογουμένων με τα οποία ενημερώνονται οι αρμόδιες πλατφόρμες και προχωρούν στην υποβολή των δηλώσεων. Μάλιστα, επειδή έχει ακουστεί ότι φέτος η επιστροφή φόρου θα καταβληθεί πολύ γρήγορα, γι’ αυτό υπάρχει και πιο έντονη κινητικότητα αυτή την περίοδο».

Βέβαια από την άλλη πλευρά οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές αναφέρουν ότι για το πρώτο διάστημα της προθεσμίας καλό είναι να μην γίνονται και βεβιασμένες κινήσεις στην υποβολή των δηλώσεων, να συγκεντρωθούν και να οριστικοποιηθούν όλα τα στοιχεία από το taxis, ώστε να μην χρειάζονται διορθώσεις.
Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις υπόλοιπες διαδικασίες ο κ. Πουμάνας επισήμανε πως οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές υλοποίησαν όλο αυτό το μεγάλο πακέτο με τα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να ενταχθούν και να λάβουν μια σημαντική οικονομική βοήθεια, ήταν μεγάλη. Αυτό το πρόγραμμα αφορά σε ένα άτοκο δάνειο που το λαμβάνουν οι επιχειρήσεις για να μπουν ξανά στην κανονικότητα. Είναι ένα κεφάλαιο κίνησης που αυτή την περίοδο κάθε επιχείρηση χρειάζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το