Ελλάδα

Ξέσπασμα της οικογένειας Τοπαλούδη: «Είναι δολοφόνοι, γεννημένοι τέρατα»

Συγκινητική ήταν η κατάθεση του Γιάννη Τοπαλουδη ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, καθώς κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης των όσων γνωρίζει δεν κατάφερε να συγκρατήσει πολλές φορές τα δάκρυά του και ξέσπαγε σε κλάματα.
«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, το παιδί μου, που έκανε πολλά σχέδια και όνειρα για το μέλλον του. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είναι πάντα στην καρδιά μας!», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του θύματος.

Για να συνεχίσει αναφέροντας στο δικαστήριο ποτέ ήταν η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της. «Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της… Από την Πέμπτη το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ. στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε κόσμος κάτω από τα πόδια μας….Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματά της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επιστροφής με τη σορό της κόρης του από τη Ρόδο στο Διδυμότειχο, ο Γιάννης Τοπαλουδης είπε ότι σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει». Υποβασταζόμενη κατέθεσε η μητέρα της Ελένης, η οποία χαρακτήρισε τους δράστες κοπρόσκυλα και καρκινώματα. «Αυτά τι απολογία θα δώσουν! Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή ούτε καρδιά έχουν, είναι γεννημένα τέρατα!», είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας ότι το θύμα ήταν ένα παιδί φιλότιμο, ευγενικό και άνθρωπος της προσφοράς.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους. «Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου», είπε με πόνο. Η μητέρα άφησε σαφείς αιχμές για τη συμμετοχή και βοήθεια και άλλων προσώπων στη δολοφονία της κόρης της, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών συγγενικά πρόσωπα του Έλληνα κατηγορούμενου.

«Εγώ πιστεύω ότι η γιαγιά και όλο το περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού.. Η γιαγιά (σ.σ του Ροδίτη) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε; Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε, ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά και δεν ενδιαφερόταν…», ανέφερε η μητέρα ενώ κλείνοντας την κατάθεσή της και κινούμενη προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων είπε: «Θέλω να δω τις φάτσες τους το δικαιούμαι… Δις ισόβια, δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ… θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω την δουλειά», είπε σπαρακτικά.

Στο πλευρό της οικογένειας η Μάγδα Φύσσα
Το «παρών» στη δίκη της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη έδωσε η Μάγδα Φύσσα. Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, με το που είδε τη Μάγδα Φύσσα να την πλησιάζει, κατέρρευσε στην αγκαλιά της με το συγκλονιστικό ντοκουμέντο να αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το