Τοπικά

Βόλος: Επιστρέφει στην Τουρκία ο οδηγός του φορτηγού που εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί

Ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε χθες ο 48χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, στην καρότσα του οποίου εντοπίστηκαν τρεις Σύριοι μετανάστες.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πλημμελειοδικών ήρθη η κράτησή του, ενώ του επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ, αλλά και ο περιοριστικός όρος εμφάνισής του μια φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο ελληνικό προξενείο της Ανδριανούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός επανέλαβε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των τριών μεταναστών από τη Συρία, στο φορτηγό του και συγκεκριμένα στον χώρο του επικαθήμενου το οποίο ήταν σφραγισμένο και κατά την αποσφράγιση στο Τελωνείο Βόλου, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί, στερούμενοι των νόμιμων ταξιδιωτικών έγγραφων.
Το φορτηγό αυτοκίνητο παραμένει κατασχεμένο στον χώρο του Τελωνείου και η ιδιοκτήτρια εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, όπου ο 48χρονος εργάζεται ως οδηγός, αναμένεται να ζητήσει να της αποδοθεί, ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης στο φορτηγό, που μετέφερε πρώτες ύλες από την Τουρκία για εργοστάσιο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή.
Οι Σύριοι υπήκοοι ηλικίας 25 χρονών οι δύο και 32 ο τρίτος, υποστήριξαν ότι έδωσαν σε διακινητή στην Τουρκία το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να βρεθούν στη Γερμανία, όπου σχεδίαζαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και να εργαστούν. Επίσης ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας και δήλωσαν άγνοια για το πώς βρέθηκαν στη χώρα μας.
Ακόμη είπαν ότι είναι καταζητούμενοι του καθεστώτος Άσαντ και ήθελαν να φύγουν από τη Συρία, προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το