Τοπικά

Περίοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας Αναλήψεως με Γαμβέτα

Την αντίδραση των περιοίκων έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εγκατάσταση σταθμού βάσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στην οδό Αναλήψεως, κοντά στη συμβολή της με την οδό Γαμβέτα.
Με επιστολή τους και σε επικοινωνία τους με τη «Θ» τόνισαν ότι ο λόγος που αντιδρούν στην εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας είναι γιατί θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. «Δεν θέλουμε να γίνουμε πρόβατα επί σφαγής στον βωμό του κέρδους της εταιρείας και του επιχειρηματία-ασυνείδητου- πλεονέκτη γείτονά μας» δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Οι περίοικοι επισημαίνουν ότι σε πολύ κοντινή απόφαση υπάρχουν σχολικές εγκαταστάσεις όπως σχολεία και φροντιστήρια και στην περιοχή διαμένουν και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά και άνθρωποι Τρίτης Ηλικίας.
Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που προσκόμισαν οι γείτονες του κτηρίου στην Αναλήψεως, το ύψος της βάσης από το έδαφος του ιστού της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας θα είναι 15,42 μέτρα.
Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας εγκατάστασης νέου σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας έχει εκδώσει από το 2022 και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
«Από πλευράς αρμοδιοτήτων της Εφορείας δεν υπάρχει αντίρρηση για την υλοποίηση του έργου, καθώς η συγκεκριμένη θέση, όπως αυτή αναφέρεται στο συνημμένο στην αίτησή σας τοπογραφικό διάγραμμα, δεν εμπίπτει μέσα στα όρια κηρυγμένου ή γνωστού αρχαιολογικού χώρου. Η παρούσα γνωμοδότηση δεν αντικαθιστά τη γνωμοδότηση που απαιτείται από άλλη αρμόδια Αρχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το