Τοπικά

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα Ιγνάτιου: «Ας εγκλειστούμε και έτσι θα περιορίσουμε τη διάδοση της αρρώστιας»

«Ας εγκλειστούμε, ας περιοριστούμε και έτσι θα περιορίσουμε τη διάδοση της αρρώστιας» τονίζει ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε βιντεοσκοπημένο κείμενο καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους πιστεύουν ότι αυτά που γίνονται, δεν είναι ανησυχητικά και να σταθούν με σύνεση και υπευθυνότητα στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Οι ιεροί ναοί από το περασμένο Σάββατο βρίσκονται σε ένα δεύτερο lockdown, καθώς οι θείες λειτουργίες τελούνται με την παρουσία μόνο των ιερέων και των ιεροψαλτών.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και τα κρούσματα χθες να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 3.000, ο μητροπολίτης Δημητριάδος έστειλε το δικό μήνυμα συστήνοντας στον κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παρασυρθεί από διάφορες θεωρίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μπορούν να καταστούν επικίνδυνες.
Για ακόμη μια φορά ο κ. Ιγνάτιος επέλεξε να απευθυνθεί στους πιστούς με βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο βρίσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε πως «όσο περνά ο καιρός, συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα πως αυτό που συμβαίνει, δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Νιώθουμε όλοι ότι συμμετέχουμε σε μια κατάσταση η οποία από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να ανατρέψει τη ζωή μας. Μπορεί να μας φέρει μπροστά στο γεγονός της επιδράσεως του covid στη ζωή και στην υγεία μας. Και έτσι ο καθένας μας πλέον αναλαμβάνει να τοποθετηθεί».
Στο σημείο αυτό συμπλήρωσε πως «Και βεβαίως πολλοί είχαν μια άποψη ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Άλλοι να μπορούν να κρίνουν και να κατακρίνουν τις αποφάσεις των ποιμένων της Εκκλησίας. Κάποιοι άλλοι φαρισαϊκά να θεωρούν ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο και όλα γίνονται εναντίον τους. Ας ελπίσουμε ότι ανήκουμε σε αυτούς που με σοβαρότητα και σύνεση, αποφασίζουμε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στον εαυτό μας και κυρίως απέναντι στους άλλους. Είναι πλέον η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Και καταλήγει ο κ. Ιγνάτιος ως εξής: «Ας εγκλειστούμε, ας περιοριστούμε και έτσι θα περιορίσουμε αυτό που είναι πρόβλημα για τους πολλούς, τη διάδοση της αρρώστιας. Υπεύθυνα θα σταθούμε. Αυτό μας καλεί να κάνουμε το καθήκον μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το