Ελλάδα

Τριτοκοσμικό τοπίο στη Φιλοσοφική Σχολή

φιλοσοφική σκουπίδια

Σε υγειονομική βόμβα, λόγω της παντελούς έλλειψης καθαριότητας, έχει μετατραπεί το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, εκθέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους που περνούν τις πύλες του κάθε μέρα.

Οι φοιτητές, που περνούν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα τους στη Φιλοσοφική, είναι αναγκασμένοι να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ούτε στοιχειωδώς πολιτισμένο και έχουν φτάσει στα όριά τους. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν για «τριτοκοσμικές συνθήκες» καταγγέλλοντας ότι τα πρώτα κρούσματα ασθενειών έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Οπως λένε, δύο διοικητικοί υπάλληλοι κόλλησαν ψύλλους, ενώ τρεις φοιτήτριες έπαθαν μυκητίαση.

Μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες τους μόνο αληθείς μπορεί να είναι. Οσες τουαλέτες λειτουργούν ακόμα, έχουν φρακάρει από τα χαρτιά, ενώ είναι εμφανές από πολλά μέτρα μακριά ότι απολύμανση έχει να γίνει εδώ και καιρό. Στους διαδρόμους σχηματίζονται βουνά από σκουπίδια κάθε είδους. Τα πλαστικά ποτήρια, τα κουτάκια των αναψυκτικών και τα χαρτιά ξεχειλίζουν από τους κάδους, φτάνοντας στο σημείο να εμποδίζουν την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Στις αίθουσες είναι παρατημένα δεκάδες ποτήρια με καφέ και μπουκάλια νερού ενώ και οι φοιτητικές παρατάξεις δείχνουν να αδιαφορούν για την εικόνα του πανεπιστημίου σκορπίζοντας δεκάδες αφίσες στο πάτωμα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το