Τοπικά

Ο δημοτικός σύμβουλος Στεφόπουλος έπιασε από το λαιμό τον ταμία του Δήμου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (6)
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο ταμείο του Δήμου Βόλου, ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο Χρ. Στεφόπουλο και τον ταμία Μ. Φωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Στεφόπουλος προσήλθε στο ταμείο του Δήμου Βόλου ζητώντας δημοτική ενημερότητα ως φυσικό πρόσωπο και ο ταμίας άρχισε τη διαδικασία για την έκδοση του εντύπου. Ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε, τότε, να ενημερωθεί αν με την ενημερότητα ως φυρικό πρόσωπο θα μπορούσε να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς. Ο κ. Φωτάκης του απάντησε πως δεν γνωρίζει και ο Χ. Στεφόπουλος του επιτέθηκε λεκτικά. Ο ταμίας έσκισε τη δημοτική ενημερότητα, πριν την υπογράψει, κάτι που εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον δημοτικό σύμβούλο και τον έπιασε από το λαιμό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ προχώρησε σε καταγγελίες για πρωτόγνωρες καταστάσεις στον δήμο Βόλου.
“Το σύνθημα για βιαιοπραγίες εναντίον υπαλλήλων το έχει δώσει ο δήμαρχος, όταν δηλώνει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου είναι για κλωτσιές. Δεν έχουμε ζήσει ποτέ τέτοιες καταστάσεις. Είναι ανήκουστα αυτά που συμβαίνουν και θα πάρουμε τα μέτρα μας” δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Θάλεια Στάχτου.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πέγιος “συνόδευσε” τον Χ. Στεφόπουλο στην ταμειακή υπηρεσία για να ζητήσει συγγνώμη από τον ταμία και δήλωσε πως δεν είναι στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής η δημιουργία τέτοιων καταστάσεων.
Ο Στεφόπουλος παραδέχτηκε την εκτροπή του και ζήτησε συγγνώμη, ενώ “αδειάστηκε” από τον αντιδήμαρχο οικονομικών για τις καταγγελίες που είχε κάνει εις βάρος των υπαλλήλων, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν τον ενημέρωσαν για τα υπέρογκα χρέη της εταιρείας του στον δήμο.
Είχε καταλογίσει στους υπαλλήλους δόλο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της σημερινής αντιπολίτευσης και ο κ. Πέγιος δήλωσε ότι κανείς δεν ενήργησε με δόλο, αλλά το θέμα είναι απλά νομικό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία στον κ. Πατσιαντά, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, το οφειλόμενο ποσό της εταιρείας του κ. Στεφόπουλου προς το Δήμο Βόλου ανέρχεται στις 27.408,69 ευρώ και οι προσαυξήσεις στο ποσό των 54.817,38 ευρώ. Το σύνολο τους χρέους ανέρχεται, δηλαδή, στο ποσό των 82.226,07 ευρώ. Πρόκειται για οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας από τις 31/12/ 1996 για τη μη καταβολή τέλους παρεπιδημούντων, τέλους για εκδιδόμενους λογαριασμούς, τέλους χρήσης πεζοδρομίων και από φορολογικές παραβάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Στεφόπουλος, ως ομόρρυθμος εταίρος της εταιρείας, ευθύνεται αποκλειστικά και πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το