Τοπικά

Τραυματισμός παιδιού στην παιδική χαρά στη Μακρυράχη -Καταγγελίες της επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Οι παιδικές χαρές θα έπρεπε να αποτελούν χώρους ψυχαγωγίας και ανεμελιάς για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, γονείς και παππούδες. Να είναι οι ώρες που οι οικογένειες θα περνούν όμορφα και ξέγνοιαστα και τα παιδιά θα χαίρονται τον ελεύθερο χρόνο τους.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι αυτονόητο στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, σύμφωνα με καταγγελίες της επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαρίας Σαμαρά, η οποία καταθέτει το εξής περιστατικό:
Πριν λίγες ημέρες ένα παιδάκι βρισκόταν στην παιδική χαρά της Μακρυρράχης. Η παιδική χαρά, όμως δεν ήταν περιφραγμένη, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει σε λακκούβα και να τραυματιστεί. Αναστατώθηκαν οι παππούδες, οι γονείς αλλά και οι περίοικοι, το παιδάκι μεταφέρθηκε άρον-άρον στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μια βόλτα στην παιδική χαρά που θα έπρεπε να συνοδευτεί με όμορφες αναμνήσεις για το παιδί, είχε δυσάρεστη κατάληξη στο Κέντρο Υγείας.
Γιατί θα πρέπει οι γονείς και οι παππούδες που αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν παιδιά και εγγόνια στις παιδικές χαρές του δήμου μας, να ζουν τέτοιες λαχτάρες;
Δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είχε προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες περίφραξης της παιδικής χαράς και κάλυψης των λακκούβων; Πώς να νιώθουν ασφαλή τα παιδιά σε τέτοιες συνθήκες;
Όλο το καλοκαίρι δεχόμασταν παράπονα από γονείς και παππούδες που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση με τις παιδικές χαρές σε διάφορες δημοτικές ενότητες, όπως στην Τσαγκαράδα. Τα παιδικά όργανα ήταν χαλασμένα και δεν μπορούσαν τα παιδιά να παίξουν, ή όπου προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια, έπρεπε να προσέχουν πάρα πολύ οι γονείς τους για να μην κτυπήσουν.
Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που έχει αναλάβει καθήκοντα η δημοτική αρχή και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική ανακαίνιση των παιδικών χαρών με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις.
Η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ζητεί την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων παιδικών χαρών. Κάθε χωριό, κάθε δημοτική ενότητα, κάθε οικισμός να διαθέτει μια οργανωμένη παιδική χαρά, που θα είναι περιφραγμένη, ασφαλής, και τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με άνεση χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού.
Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των γονέων. Δεν ζητούν κάτι υπερβολικό, ζητούν το αυτονόητο ως δημότες και επισκέπτες τους τόπου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το