Τοπικά

Σκληρή ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής κατά του Α. Μπέου για τα λύματα στο Αγκίστρι

Με μια ειρωνική ανακοίνωση , αντίστοιχου ύφους με εκείνη που εξέδωσε ο δήμος Βόλου εις βάρος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας , η οργάνωση απαντά στον Α. Μπέο και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα για την εκροή λυμάτων στο Αγκίστρι. Τον χαρακτηρίζει “Ολυμπιονίκη” κατάθεσης αγωγών εις βάρος πολιτών.

Η απάντηση της Περιβαλλοντικής στον δήμαρχο Βόλου:

Καλώς το, το «παιδί», και ας άργησε. Μίλησε και ο Δήμος Βόλου για τη ρύπανση στο Αγκίστρι. Και τι είπε; Αφενός ότι το Λιμεναρχείο «δεν διαπίστωσε εκροή λυμάτων στη θάλασσα» και από την άλλη μεριά αναφέρει «διαβεβαίωση της ΔΕΥΑΜΒ ότι το λύμα, … είναι επεξεργασμένο και καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν προκαλεί». Καμαρώστε αντίφαση και αναρωτηθείτε, όπως και εμείς: τελικά ρέει λύμα ή όχι; Άραγε τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε πολλά ΜΜΕ ήταν ψεύτικα; Μα βίντεο τραβήχτηκαν και από τα ίδια τα ΜΜΕ. Γιατί τα λέει αυτά το «παιδί», δηλαδή ο Δήμος Βόλου; Μα για να μην απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που τέθηκαν χθες από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ). Ας επαναλάβουμε μόνο ένα από αυτά. Και αν δε θέλει η ΔΕΥΑΜΒ να απαντήσει στην ΠΠΜ, ας απαντήσει τουλάχιστον στους πολίτες!

Γιατί από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου που διαπιστώθηκε η βλάβη, το συνεργείο επενέβη τρεις μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου;

Όσον αφορά τα περί δικαστηρίων που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, «κοίτα ποιος μιλάει»! Το πινάκιο χθες στα δικαστήρια του Βόλου ήταν γεμάτο από αγωγές που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Δήμος Βόλου. Αν υπήρχε Ολυμπιακό Αγώνισμα για το ποιός Δήμαρχος, παγκοσμίως, έχει κάνει τις περισσότερες μηνύσεις και αγωγές σε πολίτες και φορείς, ο κ. Μπέος θα ήταν Ολυμπιονίκης με μεγάλη διαφορά!

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

Ο Δήμος Βόλου νωρίτερα είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

Έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια, που κάποιος θα μπορούσε να ασχοληθεί στα σοβαρά μαζί τους, τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας που για λίγη δημοσιότητα διολισθαίνουν σε αστήρικτες και ανόητες καταγγελίες.
Δεν τους αρκεί ούτε η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου ότι ουδεμία ρύπανση διαπιστώθηκε, ούτε η διαβεβαίωση της ΔΕΥΑΜΒ ότι το λύμα, που αναφέρονται στο Αγκίστρι, είναι επεξεργασμένο και καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος προκαλεί, παραθέτοντας μάλιστα και τα αποτελέσματα αναλύσεων, και συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας.
Ας ομιλούν μόνοι τους λοιπόν. Έχουν άλλωστε ενδιαφέροντα θέματα να επιλύσουν, όπως π.χ η “αριστεροσύνη” εξέχοντος μέλους τους, που για την αναγνώρισή της προσέφυγε χθες κιόλας, κατά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, χαρίζοντας, είναι η αλήθεια, ευχάριστες στιγμές στο λιγοστό, δυστυχώς, ακροατήριο.
Αν ποτέ αποφασίσουν να σοβαρευτούν εδώ είμαστε να τους λύσουμε απορίες που τυχόν έχουν. Μέχρι τότε ας μας επιτρέψουν να ασχολούμαστε με τα σοβαρά θέματα της πόλης και όχι με τις γραφικές “καταγγελίες” τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το