Τοπικά

Το ΙΓΜΕ ακύρωσε ημερίδα στο ΤΕΕ γιατί “διέταξε” υπάλληλό του ο Μπέος- Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια

230914-mpeos

Για την Παρασκευή είχε προγραμματίσει το ΙΓΜΕ ημερίδα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου. Ο Α. Μπέος αρνήθηκε να παραλάβει την πρόσκληση λέγοντας πως δεν πρόκειται να πάει στο ΤΕΕ που πρόεδρος είναι η Νάνσυ Καπούλα.

Το ΙΓΜΕ ακύρωσε την εκδήλωση στο ΤΕΕ και ανακοίνωσε στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου σήμερα το πρωϊ  πως δεν πρόκειται να την πραγματοποιήσει, με τον υπάλληλο να περιγράφει την “περιέργεια” του Δήμου. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο δήμο Βόλου.

Το ΙΓΜΕ μετά την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο «ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ, ΓΕΩΘΕΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (1:5.000) ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΑΣΤΒΟ)», στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ 2007-2013, με τίτλο «ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ» θα παρουσιάσει  τα αποτελέσματα του έργου σε ημερίδα  που συνδιοργανώνει, με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Μαγνησίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.30.

Το συγκεκριμένο έργο εκπονήθηκε με αυτεπιστασία από το ΙΓΜΕ και χρηματοδοτήθηκε από το (ΤΔυ) – ετπα – ταμειο συνοχησ – ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου και σε διάρκεια περίπου 27 μηνών συγκεντρώθηκαν οι γεωθεματικές πληροφορίες, που περιλαμβάνουν γεωλογικά, υδρογεωλογικά, τεχνικογεωλογικά, γεωχημικά και γεωφυσικά στοιχεία για την αστική και περιαστική περιοχή του Βόλου Μαγνησίας, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανικής περιοχή του. Οι γεωπληροφορίες αυτές επεξεργάστηκαν, ερμηνεύτηκαν, κωδικοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν σε βάσεις δεδομένων με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S).

Οι γεωθεματικές εργασίες, δηλαδή οι γεωλογικές, γεωτεχνικές, γεωφυσικές, γεωχημικές,  υδρογεωλογικές και υποθαλάσσιες στην εγγύτερη της πόλεως θαλάσσια περιοχή έρευνες που εκτελέστηκαν, καθώς και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν, είναι αλληλένδετες και έχουν ως στόχο την πλήρη διερεύνηση και τεκμηρίωση της εδαφικής και υπεδαφικής μάζας, τόσο της επιφανειακής, όσο και αυτής που υπόκειται των δομημένων και περί αυτών περιοχών και επηρεάζεται από τα ήδη κατασκευασμένα έργα. Έτσι, οι γεωθεματικοί χάρτες που παρήχθησαν αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και συνιστούν ένα βασικό εργαλείο για την ορθολογική διαχείριση και επίλυση τεχνικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και γενικά προβλημάτων γεωεπικινδυνότητας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το