Τοπικά

Θετική η ηγεσία του ΥΠΕΝ στο αίτημα των αλιέων της Αλοννήσου – Εκτενή συνομιλία με το Γιώργο Αμυρά είχε ο Χρήστος Μπουκώρος

Μετά από την αναφορά που κατέθεσε στις 30 Μαρτίου 2023 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, σήμερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργο Αμυρά, όπου του επεσήμανε για ακόμη μία φορά την ανάγκη επίλυσης του χρόνιου και εύλογου αιτήματος των αλιέων της Αλοννήσου, ήτοι την επέκταση κατά μία ώρα της διάρκειας καλαρίσματος των διχτυών στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Ο κ Αμυράς επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν είχε πλήρη γνώση του θέματος και του σχετικού αιτήματος των αλιέων της Αλοννήσου, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλάμε για ικανοποίηση, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη αποφανθεί οριστικά. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρήματα που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας με τη σχετική αναφορά του τόσο ο Υφυπουργός όσο και η Διοίκηση βλέπουν πολύ θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των αλιέων.

Η συνομιλία μεταξύ του Χρήστου Μπουκώρου και του κ.Αμυρά υπήρξε εγκάρδια και ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή που μέσω της κοινοβουλευτικού οδού, αλλά και της μεταξύ τους άψογης συνεργασίας αναδεικνύονται και διευθετούνται ζητήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το