Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταδικάστηκε για «φακελάκι», αλλά επιστρέφει στην εργασία του

Παιδοχειρουργός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρότι καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για «φακελάκι», επιστρέφει στα καθήκοντα του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου μέσα σε τρεις μήνες.

Αυτό αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ για τον πανεπιστημιακό παιδοχειρουργό, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με την κατηγορία ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από 20χρονο ασθενή.

Ο γιατρός καταδικάστηκε τόσο πρωτόδικα σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, όσο και σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετεία Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με ελαφρυντικά, και εκκρεμεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Μετά την ποινική καταδίκη του γιατρού, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την τέλεση των αδικημάτων ο παιδοχειρουργός επέδειξε καλή συμπεριφορά και υπήρξε συνεπής στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, γι’ αυτό του επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών. Έτσι επιστρέφει στα καθήκοντά του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το