Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του «εξορκιστή της Αριστοτέλους»

Αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο η δίκη του «εξορκιστή της Αριστοτέλους» και του στενού του συνεργάτη, διότι η συνήγορος υπεράσπισής τους βρίσκεται στην Αθήνα, όπου συμμετέχει ως δικηγόρος σε άλλη δίκη.

Ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης και ο στενός του συνεργάτης, Δημήτρης Παναπακίδης, είχαν συλληφθεί στις 27 Αυγούστου, μετά το σάλο που προέκυψε για τελετές εξορκισμού στην οδό Αριστοτέλους, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, χωρίς να έχουν πάρει άδεια από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την αστυνομία.

Επίσης, κατηγορούνται ότι διαθέτουν χώρο λατρείας χωρίς άδεια, στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία». Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Πρώτος είχε συλληφθεί ο Παναπακίδης, μέσα στο χώρο λατρείας ως προσωρινά υπεύθυνός του. Λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε από μόνος του ο Τσακωνίδης στο Α.Τ. Θέρμης, στα όρια ευθύνης του οποίου βρίσκεται ο χώρος λατρείας.

Σημειώνεται ότι έχει παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο στόχος είναι να διακριβωθεί, εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το