Τοπικά

Eκπαιδευτικό σεμινάριο για την ψυχοσεξουαλική αγωγή σε προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στη σχολική κοινότητα, υλοποίησε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σεξουαλικής αγωγής για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία με τίτλο: «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».
Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας και η προστασία από την κακοποίηση. Σκοπός του προγράμματος είναι το παιδί να μάθει να αγαπάει, να φροντίζει και να σέβεται το σώμα του και να μπορεί να εναρμονίζεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικών και προσωπικών ηθικών αρχών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2022. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί, 11 νηπιαγωγοί και 5 δάσκαλοι, οι οποίοι στη συνέχεια θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στους μαθητές τους. Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-στελέχη πρόληψης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το