Αθλητισμός

Τα τοπικά «λοκντάουν» προβληματίζουν τη Νίκη

Τα αρκετά κατά τόπους «λοκντάουν» που ανακοινώνει η κυβέρνηση προβληματίζουν τη διοίκηση της ΠΑΕ Νίκης. Οι «κυανόλευκοι» βλέπουν ότι οι συνθήκες για έναρξη της φετινής Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι τόσο αισιόδοξες.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σίγουρα αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για όλους. Την περασμένη Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως θα εφαρμοστούν τοπικά «λοκντάουν» σε τρεις περιφέρειες της Αττικής, στη Μάνδρα, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα. Μάλιστα η μία εξ’ αυτών, ο Ασπρόπυργος, αφορά άμεσα και τη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς η ομώνυμη ομάδα αγωνίζεται στη συγκεκριμένη κατηγορία και θα τεθεί αντίπαλος της Νίκης στον Νότιο όμιλο. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε και τη πρόσληψη του παλιού άσου του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, στη θέση του προπονητή.
Η κατάσταση έχει αρχίσει να χειροτερεύει στη Βόρεια Ελλάδα. Μαζί με τις τρεις περιφέρειες της Αττικής στο «κόκκινο» μπήκε και ο Νομός Κοζάνης, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύουν κι άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε στην τηλεημερίδα του Πανελληνίου Αθλητικού Συνδέσμου για τον αθλητισμό στην πανδημία με τη συμμετοχή επίσης λοιμωξιολόγων, αθλητών και επιφανών παραγόντων του αθλητισμού.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, όταν κλήθηκε να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματα των ανθρώπων του αθλητισμού για το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, είπε τα εξής: «Οι επιστήμονες, όταν τους λέμε να ανοίξει ο αθλητισμός, μας απαντούν: Καταλαβαίνουμε τους αθλητές που μένουν εκτός του φυσικού τους χώρου, αλλά σκεφτείτε και εσείς τον γιατρό που έχει μόνο μία θέση στη ΜΕΘ και παλεύει να σώσει ασθενείς».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, τόνισε: «Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση και αυτό παίζει ρόλο στις αποφάσεις μας».
Μετά από τα παραπάνω οι «κυανόλευκοι» παραμένουν πολύ επιφυλακτικοί για το πότε θα αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ και περιμένουν τις εξελίξεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το