Τοπικά

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του, που απασχολούν την περιοχή.
Πρωτίστως, τόσο η κ. Μακρή όσο και ο Δήμαρχος κ. Μιτζικός ευχαρίστησαν, θερμά, τον Υπουργό κ. Τ. Θεοδωρικάκο, αλλά και τον Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο για την ενέργειά τους να χρηματοδοτήσουν το έργο: «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι», αρχικώς, με το ποσό των 50.000€ επιλύοντας, ουσιαστικά, το χρόνιο ζήτημα υδροδότησης του Τρικερίου και ανακουφίζοντας τον Δήμο Νοτίου Πηλίου – στον οποίο ανήκει, διοικητικά, το Παλαιό Τρίκερι – από ετήσια έξοδα τουλάχιστον 100.000€. Στη συνέχεια, ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία αξιολόγησης των αιτήσεων για χρηματοδότηση έργων και μελετών, που έχουν υποβληθεί από τον συγκεκριμένο Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αλλά και στήριξη δεδομένου ότι ο Δήμος, λόγω της γεωγραφικής ορεινής ιδιαιτερότητάς του, του μεγάλου μεγέθους του και του διάσπαρτου πληθυσμού του, έχει σημαντικές ανάγκες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ως άνω προγράμματος και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» έχει υποβληθεί αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων» με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους περίπου 529.000€ και για το οποίο έχει δοθεί η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού. Παράλληλα, στον άξονα προτεραιότητας «τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση του έργου: «Σύνταξη/επικαιροποίηση μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων» με εκτιμώμενο κόστος 1.647.460€ και για το οποίο δόθηκε η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Λιβάνιος ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι υπό αξιολόγηση από τις υπηρεσίες του. Σε κάθε περίπτωση, προέτρεψε τον Δήμαρχο κ. Μιτζικό να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του προκειμένου να υποβάλουν νέα, ώριμα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κυρίως στη θεματική ενότητα της αγροτικής οδοποιίας, που τόση ανάγκη βελτίωσης έχει ο Δήμος. Ταυτόχρονα, οι δημοτικές τεχνικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την υποβολή αιτημάτων για τη χρηματοδότηση μελετών προκειμένου η ωριμότητα αυτών να αποτελέσουν το πρόκριμα για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων στο άμεσο μέλλον.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λιβάνιο για τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του συγκεκριμένου Δήμου αλλά και του Νομού γενικότερα, την καταλυτική παρέμβασή του ως προς την εξέλιξη των ζητημάτων που του έχει θέσει κατά καιρούς καθώς και για την ειλικρινή διάθεσή του να τα επιλύσει έγκαιρα και αποτελεσματικά με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το