Τοπικά

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στον τόπο της τραγωδίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Την ίδια στιγμή, παρουσία εισαγγελέα απολογείται στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης ο αρμόδιος σταθμάρχης, προκειμένου να ερευνηθεί αν φέρει ευθύνη ή όχι για το τραγικό συμβάν.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές, όταν συγκεντρώσουν τα πρώτα στοιχεία για τις ευθύνες που προκάλεσαν την τραγωδία θα προχωρήσουν άμεσα σε ποινικές διώξεις.

Ποινικές διώξεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Ακόμη, οι πιθανές διώξεις που μπορεί να ασκηθούν αφορούν και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

Προηγούμενα, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Πηγή:Protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το