Τοπικά

Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έσωσαν 34χρονη από αυτοκτονία

 

Με αυταπάρνηση, υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και κυρίως με ευαισθησία προς τον συνάνθρωπο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ του Βόλου, κατάφεραν με προσεκτικές ενέργειες να πείσουν 34χρονη να μην πραγματοποιήσει την απειλή της να πέσει από την αερογέφυρα πριν την Ιωλκού, στον περιφερειακό, προχθές.
Ο ανθυπαστυνόμος, Ιωάννης Γληνός, περιγράφει τις κρίσιμες στιγμές από τη στιγμή που δέχτηκαν το τηλεφώνημα της 34χρονης, η οποία ανακοίνωσε στην Αστυνομία πως προτίθεται να βάλει τέλος στη ζωή της. «Το Κέντρο μάς ενημέρωσε πως υπάρχει μια κυρία σε μια γέφυρα του περιφερειακού και πως σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς ήμασταν πολύ κοντά, και αφού πρώτα ελέγξαμε τις πρώτες γέφυρες, την εντοπίσαμε στην τρίτη. Την είδαμε να περιμένει και οι τρεις της Ομάδας ανεβήκαμε πάνω και οι άλλοι τρεις έμειναν κάτω να κλείσουν τον δρόμο μη τυχόν και προκληθεί κάποιο ατύχημα. Ανεβήκαμε πάνω μαζί με τον συνάδελφο Ανδρέα Παπαδάκη και της μιλήσαμε», υπογραμμίζει ο έμπειρος αστυνομικός, που περιγράφει τον τρόπο που χρησιμοποίησαν προκειμένου να την αποτρέψουν να πέσει από τη γέφυρα. «Της μιλήσαμε, προσπαθήσαμε να την ηρεμήσουμε, ώστε να την πλησιάσουμε. Εκείνη άρχισε να φοβάται και να μας προειδοποιεί να μην το κάνουμε. Της είπαμε να μην κάνει κακό στον εαυτό της, γιατί όλοι έχουμε προβλήματα και πρέπει πρώτα να ηρεμήσουμε και από εκεί και πέρα θα τα βρούμε όλα, με τη συζήτηση. Κατόπιν άρχισε να ησυχάζει και βλέποντας αυτό το γεγονός την πλησιάσαμε μαζί με τον Ανδρέα και της είπαμε να μη φοβάται».
Οι στιγμές ήταν κρίσιμες και τόσο ο ανθυπαστυνόμος, όσο και οι υπόλοιποι δύο λειτουργοί του νόμου της ζήτησαν, για να μη φωνάζουν να πλησιάσουν πιο κοντά στη 34χρονη. «Έτσι και αυτή άρχισε να ρίχνει τους τόνους και την πλησιάσαμε παίρνοντάς τη μαζί μας. Μας έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, χωρίς δουλειά, έχει τρία παιδιά και δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Φοβηθήκαμε να μην κάνει πράξη την απειλή της»
Παίρνοντας τον λόγο ο έτερος της Ομάδας, αρχιφύλακας της ΔΙΑΣ, Ανδρέας Παπαδάκης, περιέγραψε με τη σειρά του πώς βίωσε το όλο περιστατικό. «Ήταν απελπισμένη και μας έλεγε ότι είχε κάνει αρκετές προσπάθειες για να βρει εργασία, αλλά τίποτα. Το όλο σκηνικό κράτησε γύρω στο ενάμιση λεπτό, αλλά επειδή σε τέτοιες καταστάσεις ο χρόνος περνάει πιο αργά, μας φάνηκε μεγαλύτερο το διάστημα. Ήταν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση και προσπαθήσαμε να τη μεταπείσουμε». Ο ευσυνείδητος αστυνομικός δεν έκρυψε πως αρχικά φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να κάνει πράξη την απειλή της και να βρεθεί στο κενό από ύψος πολλών μέτρων. «Φοβηθήκαμε, μην κάνει τίποτα ξαφνικό και δεν την προλάβουμε. Όταν φτάσαμε κοντά, πιστέψαμε ότι το ελέγχαμε και έτσι ηρεμήσαμε τόσο εμείς, όσο και η κοπέλα, καθώς κρατιόταν με το ένα χέρι από το κάγκελο της γέφυρας».

«Μας εξιστόρησε τα προβλήματά της»

Ο τρίτος της Ομάδας, αστυφύλακας της ΔΙΑΣ, Αγησίλαος Αραμπατζής, αναφέρει πως ανέβηκε από την άλλη πλευρά της γέφυρας, θέλοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τρέξει και να πέσει κάτω. «Ευτυχώς είχαν καταφέρει οι συνάδελφοι να την ηρεμήσουν. Στη συνέχεια τη φέραμε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και καλέσαμε τους οικείους της. Όσο βρισκόταν εδώ μας περιέγραφε τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετώπιζε, ότι δεν έχει δουλειά και άλλα κοινωνικά ζητήματα, με την οικογένειά της κυρίως» κατέληξε ο κ. Αραμπατζής.

Ενέργειες για να βοηθηθεί

Συγκινημένοι από το δράμα της 34χρονης και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου. Γι’ αυτό τον λόγο, τόσο ο διοικητής του Τμήματος, Αστυνόμος Α’ Βασίλης Μπαλατσούκας, όσο και άλλοι αστυνομικοί έχουν δρομολογήσει ενέργειες, προκειμένου να βοηθήσουν τη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, κυρίως με ό,τι έχει να κάνει με την εξεύρεση εργασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το