Ελλάδα

Στον ανακριτή οι κρατικοί υπάλληλοι που εκβίαζαν επιχειρηματία

sdoe

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και οι συγκατηγορούμενοι τους στην υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία από τον οποίο φέρονται να απαιτούσαν χρήματα για να κλείσει φορολογικός έλεγχος χωρίς να του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο.

Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, την λογίστρια του επιχειρηματία, τον σύζυγό της, συνταξιούχο του υπουργείου Οικονομικών και τον γιο της υπάλληλο στην ΤτΕ.

Εναντίον των έξι συλληφθέντων ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:

– της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού

– της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ’ επάγγελμα από κοινού και

– της άμεση συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα λογοδοτήσουν οι έξι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, όλοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι με το λογιστικό γραφείο, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς ενδιάμεσοι στη συναλλαγή χωρίς να έχουν άλλη ανάμειξη στην εκβίαση ή οικονομικό όφελος.

Υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τον επιχειρηματία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας και ότι απλώς ενημέρωσαν τον πελάτη τους, όταν ενημερώθηκαν από συγκατηγορούμενο τους υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ότι πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο.

Πηγή:www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το