Τοπικά

Στο 85% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 

Ένας πολύ καλός Αύγουστος από την άποψη της επισκεψιμότητας ήταν ο φετινός για τη χερσαία Μαγνησία, καθώς μέχρι και την τελευταία εβδομάδα τα ποσοστά πληρότητας κυμάνθηκαν πάνω από 85%, ενώ υπάρχουν καλές ενδείξεις και για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Το Πήλιο, ο Βόλος, αλλά και άλλες περιοχές της χερσαίας Μαγνησίας αποτέλεσαν πολύ δημοφιλείς προορισμούς για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που εμπιστεύτηκαν τον τόπο μας για τις φετινές διακοπές τους.
Και είναι ενδιαφέρον πως οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νομού παραμένουν σε υψηλά επίπεδο ακόμη και τώρα που φτάνουμε στο τέλος Αυγούστου.
Άλλωστε και οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια φαίνεται πως έπαιξαν ένα ρόλο, ώστε επισκέπτες να αλλάξουν την τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και να επιλέξουν για διακοπές τη Μαγνησία.
Όπως τονίστηκε από την τοπική ένωση ξενοδόχων, «και αυτή την εβδομάδα που πέρασε οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας ξεπέρασε το 85%. Ο κόσμος βρέθηκε στο Πήλιο, τον Βόλο και τις άλλες περιοχές του νομού για να κάνει τις διακοπές του. Μάλιστα τα μηνύματα είναι θετικά και για τον Σεπτέμβριο, καθώς τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο οι πληρότητες θα αγγίζουν το 50%. Ας ελπίσουμε ότι και για όλο το Σεπτέμβριο θα υπάρχει κάποια καλή κινητικότητα».

Πολλοί Έλληνες και λιγότεροι ξένοι, προερχόμενοι κυρίως από Βαλκάνια, Γαλλία, και Αυστρία συνθέτουν το εθνοτικό παζλ των επισκεπτών στον τόπο μας.
«Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα, αν είχαμε και τους Ισραηλινούς οι οποίοι πριν το καλοκαίρι είχαν δείξει ιδιαίτερη επιθυμία να επισκεφθούν την περιοχή μας, όπως άλλωστε παραδοσιακά πράττουν τα τελευταία χρόνια. Όμως λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, είναι υποχρεωμένοι, όσοι ισραηλινοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από διακοπές, να μπαίνουν σε καραντίνα για κάποιες μέρες. Μάλιστα οι ισραηλινοί έρχονταν στη Μαγνησία κυρίως Σεπτέμβριο, και λίγο Οκτώβριο τονώνοντας τουριστικά μια περίοδο που οι Έλληνες δεν επιλέγουν, καθώς έχουν τις δουλειές τους» ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης.
Ερωτηθείς για το αν τελικά θα καταφέρουμε ως χώρα να πετύχουμε το 50% της επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2019, απάντησε πως αυτό θα το πετύχουμε, όμως πρέπει να δούμε και τις εισπράξεις».
Για το πρώτο επτάμηνο του 2021 αφίχθηκαν στην Ελλάδα 6.000.000 τουρίστες, όταν πέρυσι ήταν 3.000.000 τουρίστες, δηλαδή αύξηση 100%. Επίσης καθημερινά τον Αύγουστο στην Ελλάδα κατέφθαναν αεροπορικώς 100.000 τουρίστες.
Ο κ. Ζαφείρης εκτίμησε πως τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το