Τοπικά

Στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας διεκδικούν με κατάληψη …νέο λύκειο

Σε δεύτερη μέρα κατάληψης του σχολείου τους, προχώρησαν χθες, μαθητές του 15ου Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Λάρισας, με κύριο αίτημά τους την ίδρυση του 14ου Λυκείου στην πόλη.

Αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις τους και να κάνουν μάθημα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία από τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης, να ιδρυθεί νέο αυτοτελές λύκειο, όταν ο αριθμός μαθητών των λυκειακών τάξεων του 15ου Γυμνασίου, ανέρχεται στους 230.
Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του σχολείου, το οποίο σήμερα έχει εγγεγραμμένους 531 μαθητές και είναι από τα μεγαλύτερα σχολεία σε αριθμό μαθητικού δυναμικού, στη Θεσσαλία.
Αν και οι καθηγητές του σχολείου, προσπάθησαν να εξευμενίσουν τα πνεύματα, υποστηρίζοντας ότι η κατάληψη είναι ακραίος τρόπος διαμαρτυρίας, παρόλα αυτά οι μαθητές ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι αυτό σημαίνει πως θα χάσουν εκπαιδευτικές εκδρομές, εξ΄ αιτίας του ότι θα πρέπει να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες των καταλήψεων.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το