Τοπικά

Στο 1,30 ευρώ η τιμή του ψωμιού

 

Νέα αύξηση καταγράφεται από προχθές Σάββατο στην τιμή του ψωμιού η οποία έφτασε στο 1,30 ευρώ τη φραντζόλα. Μάλιστα οι αρτοποιοί δεν αποκλείουν μετά το Πάσχα να έχουμε και άλλες αυξήσεις, καθώς οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες είναι χωρίς σταματημό.
Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για τους καταναλωτές, καθώς σε ένα ακόμη διατροφικό είδος, όπως το ψωμί, η τιμή αυξάνεται συνεχώς.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας ανέφερε πως «από προχθές Σάββατο η τιμή στη φρατζόλα καταγράφει νέα αύξηση, καθώς πλέον πωλείται στο 1,30 ευρώ από 1,10 ή 1,20 που ήταν μέχρι πρότινος. Οι αρτοποιοί δεν έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από την αύξηση στην τιμή, όταν όλα τα είδη είναι ανατιμημένα. Για παράδειγμα προχθές οι αρτοποιοί παρέλαβαν κατά 25 λεπτά ακριβότερο το αλεύρι. Μάλιστα η τιμή στα φρατζόλες, όπως τα πολύσπορα, είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Σημειώνεται πως πριν λίγους μήνες η τιμή του ψωμιού ανέβηκε από τα 90 λεπτά στο 1,10 ή και στο 1,20 ευρώ. Ήταν η πρώτη αύξηση στο ψωμί μετά από δώδεκα χρόνια. Τότε οι καταναλωτές ήλπιζαν να είναι η μόνη αύξηση, όμως οι φουσκωμένοι λογαριασμοί στην ενέργεια αλλά και οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες έφεραν τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη για τους καταναλωτές με τη δεύτερη αύξηση στο ψωμί μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Λειτουργούν εκ περιτροπής

Μάλιστα είναι τόσο δύσκολη η διαχείριση της λειτουργίας ενός αρτοποιείου πλέον με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, ώστε, όπως τόνισε ο κ. Τσουράπας στην περιφέρεια της Μαγνησίας, υπάρχουν αρτοποιεία που λειτουργούν εκ περιτροπής, δηλαδή τη μια μέρα είναι ανοικτό το ένα και την άλλη μέρα το άλλο, ώστε να μοιράζονται το κόστος λειτουργίας.
Πάντως ο πρόεδρος των αρτοποιών σημείωσε πως προς το παρόν η κατανάλωση παραμένει σε σταθερά επίπεδα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το