Τοπικά

Στις 1.200 οι άπορες οικογένειες που θα λάβουν τρόφιμα από τη Μητρόπολη “Θ”

sisitio

Στις 1.200 ανέρχονται οι άπορες οικογένειες οι οποίες θα λάβουν δέματα από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος για το Πάσχα. Τα δέματα είναι έτοιμα και θα αρχίσουν να μοιράζονται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν μέχρι και τη μεγάλη Τετάρτη.

Μετά η υπηρεσία θα λειτουργήσει ξανά την Τετάρτη του Πάσχα για να διαθέτει τρόφιμα στους απόρους.

Τα Χριστούγεννα οι άποροι ήταν κάτω από χίλιοι που έλαβαν δέματα, άρα πλέον υπάρχει αύξηση 15%.

Η κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης κατέληξε χθες στον τελικό αριθμό των δικαιούχων για να λάβουν δέματα με τρόφιμα. Ο αριθμός τους ανέρχεται στους 1.182 και πρόκειται κυρίως για οικογένειες, αφού από κάθε οικογένεια ένα μέλος λαμβάνει το δέμα και όχι όλα τα μέλη της. Βέβαια εκτός από οικογένειες υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις απόρων ατόμων.

Πάντως το γεγονός ότι ανάμεσα στους 1.182 δικαιούχους υπάρχουν και πάρα πολλές οικογένειες, αυτό αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των δικαιούχων μερίδας φαγητού από τα Σπίτια Γαλήνης που αγγίζει και τα 2.000 στην τοπική εκκλησία , αφού από τα Σπίτια Γαλήνης λαμβάνουν φαγητό όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Μητρόπολης κ. Νάντια Παπαγεωργίου σημείωσε ότι ο αντίστοιχος αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν δέματα τα Χριστούγεννα, δεν ξεπερνούσε τους 1000. Επομένως υπάρχει και σημαντική αύξηση των δικαιούχων απόρων, όπως καταγράφεται από τα στοιχεία.

Βασικό κριτήριο για να λάβει κάποιος το δέμα με τα τρόφιμα, είναι το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα να βρίσκεται κάτω από τα 8.000 ευρώ. Και δυστυχώς πάρα πολλοί πλέον βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο λόγω της κρίσης.

Παράλληλα οι άποροι θα λάβουν και τρόφιμα από τα Σπίτια Γαλήνης μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, καθώς η τελευταία ημέρα λειτουργίας τους είναι το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε και θα σταματήσουν να λειτουργούν για δεκαπέντε ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το