Θ Plus

Sologamy: Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να παντρεύονται τους εαυτούς τους

ποτίθεται ότι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι να βρεις τον σωστό σύντροφο. Αν δεν, τότε υπάρχει λύση. Μια τάση που ξεκίνησε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά πλέον γίνεται παγκόσμια: Sologamy, ή σολο-γαμία, ή αυτο-νύμφευση! Βαδίζεις στον διάδρομο της εκκλησίας ή του δημαρχείου, αλλά δεν υπάρχει κανένας να σε περιμένει στο τέλος του διαδρόμου. Με λίγα λόγια, παντρεύεσαι τον εαυτό σου.

«Θα το περιέγραφα σαν να λένε οι γυναίκες “ναι” στην πρόταση γάμου που τους έκανε ο εαυτός τους» δηλώνει η sologamist Έρικα Άντερσον. «Σημαίνει ότι επαρκούμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποιον άλλο για σύντροφο». «Το αξίζεις!» δηλώνει, εμφατικά, η Έρικα.

Την ημέρα του γάμου της, η Έρικα ήταν σαν μια κανονική νύφη: λευκό φόρεμα, μπουκέτο στο χέρι. Και ήταν εκθαμβωτική στις φωτογραφίες πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν, με φόντο τον αστικό ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

 

«Η Άντερσον είπε ότι κουράστηκε να την ρωτά κόσμος γιατί δεν είναι παντρεμένη. Κατά συνέπεια, ενώπιον συγγενών και φίλων, παντρεύτηκε τον εαυτό της» σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος WUSA9. Συμπληρώνει, όμως, ότι η 37χρονη Άντερσον πρόσθεσε πως «αν και είναι νυμφευμένη με τον εαυτό της, βγαίνει ραντεβού με άντρες κι είναι ανοιχτή στο να παντρευτεί κάποιον άλλον». Και αυτό χωρίς διαδικασία διαζυγίου, καθώς η αυτο-νύμφευση δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Παρότι παίρνει πλέον τις διαστάσεις lifestyle, η τάση έχει ρίζες. Ο αμερικανικός ιστότοπος ImarriedME.com –τον ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο ο Τζέφρι Λιβάιν– προσφέρει, εδώ και καιρό, πλήρες πακέτο για να σχεδιάσεις την τελετή αυτο-νύμφευσής σου (συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών αυτο-νύμφευσης και καθημερινών ευχετήριων καρτών στον εαυτό σου). Στη βασική ιστοσελίδα του, διαβάζουμε: «Μια αυτο-νύμφευση είναι μια συμβολική τελετή – για να επανασυνδεθείς και να παραμείνεις συνδεδεμένος με τον εαυτό σου. Φόρα το δαχτυλίδι για να σου υπενθυμίζει καθημερινά να αγαπάς τον εαυτό σου».

Κι οι Καναδοί δεν μένουν πίσω: διαθέτουν τόσο τον ιστότοπο «Marry Yourself» (καλύπτει και τη φωτογράφηση της τελετής) όσο και τον «Marry Yourself Vancouver». Διαπιστώνεται, πάντως, ότι η τάση έχει αρχίσει και εξαπλώνεται πέραν των συνόρων της Βορείου Αμερικής.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το