Τοπικά

Σοκ στο Βόλο: Αυτοκτόνησε ο γνωστός καρδιολόγος Αλ. Δούρας

Σοκ στην τοπική κοινωνία προκάλεσε χθες το βράδυ η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού καρδιολόγου, διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Αλέξανδρου Δούρα. Ο γνωστός 61χρονος καρδιολόγος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, γύρω στις 10.30 χθες το βράδυ από την πρώην σύζυγό του.
Φέρεται να κρεμάστηκε με καλώδιο, το οποίο είχε δέσει σε σωλήνα του καλοριφέρ στο χολ του σπιτιού του στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Βόλου. Η πρώην σύζυγός του, σύμφωνα με πληροφορίες, του τηλεφώνησε αρκετές φορές και δεν έλαβε απάντηση, οπότε κατευθύνθηκε στο πατρικό του σπίτι, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γιατρός ζούσε μόνος του. Εκεί φέρεται να τον βρήκε απαγχονισμένο και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου και άρχισαν έρευνες για τα αίτια του θανάτου του γνωστού καρδιολόγου, που αποδίδονται σε αυτοκτονία, ενώ η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε. Ο 61χρονος γιατρός είχε πάει κανονικά χθες το πρωί στην εργασία του στο «Αχιλλοπούλειο» και αποχώρησε το μεσημέρι. Μάλιστα προχθές είχε ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκο για υπηρεσιακά ζητήματα. Αργότερα χθες το απόγευμα η πρώην σύζυγός του, με την οποία ο γιατρός είχε αποκτήσει δύο παιδιά, του τηλεφώνησε, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. Έτσι γύρω στις 10 χθες το βράδυ πήγε στο σπίτι του στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, για να τον βρει απαγχονισμένο με καλώδιο μπαλαντέζας… Φυσικά η γυναίκα υπέστη σοκ. Επί τόπου έσπευσε η μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία ωστόσο δεν παρέλαβε τη σορό του και απλά πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Ο Αλ. Δούρας ήταν διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου εδώ και μια πενταετία. Ήταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία και από την ενασχόλησή του με τα κοινά, καθώς είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2010-2013 και την πενταετία 2014-2019, όπου και είχε παραιτηθεί, πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πέρσι με τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο». Ήταν πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πτυχίο 1984), ενώ είχε ειδικευθεί στην καρδιολογία στην Αθήνα, πρώτα στην «Η Ελπίς» και μετά στον «Ευαγγελισμό». Στα φοιτητικά του χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί έντονα, ιδιαίτερα στο κίνημα ενάντια στον Ν.815. Το κίνημα πήρε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις και έμεινε γνωστό ως «ο Μάης του ’68 στην Ελλάδα». Το 1996 διορίστηκε Επιμελητής Β’ στο Νοσοκομείο Βόλου. Το 2001 μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοκαρδιολογία, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα. Το 2006 μετεκπαιδεύτηκε στις «Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων», στο Νοσοκομείο «Brompton», του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Από το 2009 ίδρυσε το «Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων», στο Νοσοκομείο Βόλου. Το 2016 ανέλαβε συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου. Αναβάθμισε τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Τμήματος και το 2017 εγκαινιάστηκε το «Εργαστήριο Βηματοδοτών- Βηματοδοτικό Κέντρο». Το διάστημα 2014-2016 υπήρξε αντιπρόεδρος και το 2016-2018 πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας, ενώ ήταν μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου, επί σειρά ετών και μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τρεις θητείες. Πρόεδρος του 1ου στην Ελλάδα Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων, γνωστού ως ΚΕΣΑΑΜ, του οποίου εκπόνησε και τον Οργανισμό Λειτουργίας.

Όλοι συγκλονισμένοι

«Συχνά πυκνά έλειπε από το νοσοκομείο με αναρρωτική άδεια, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα αλλά πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σαφώς και ξαφνιαστήκαμε με την είδηση της αυτοκτονίας του, μπορεί κάποιες στιγμές να έδειχνε στεναχωρημένος αλλά δεν αντιληφθήκαμε ποτέ ότι ένα τόσο δραστήριο άτομο θα μπορούσε να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ήταν πραγματικά ένας εξαιρετικός γιατρός και μάλιστα από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το νοσοκομείο μας.

Ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και συμμετείχε στην ανάπτυξη του τμήματός του ενεργά και επίσης είχε θεσμική θέση και ασχολείτο με τα πολιτικά δρώμενα. Πραγματικά έχουμε συγκλονιστεί όλοι με το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του», δήλωσε  ο Παύλος Μαλινδρέτος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το