Τοπικά

Σκιάθος: Ιστιοφόρο προσέκρουσε σε αβαθή στον Τσουγκριά

Ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον κυβερνήτη του ιστιοφόρου σκάφους «LOLUA» σημαίας Ιταλίας, ότι το σκάφος προσέκρουσε με την καρίνα σε αβαθή νοτιοδυτικά νήσου Τσουγκριάς και θέλει να προσδέσει στο λιμάνι της Σκιάθου για να ελεγχθεί πιθανή εισροή υδάτων.
Το σκάφος προσέδεσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων στο πρωραίο σημείο ένωσης της καρίνας με την γάστρα στου σκάφους.
Επί του «LOLUA» επέβαιναν 8 αλλοδαποί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Επίσης αποκολλήθηκε με ιδιίες δυνάμεις το τουριστικό σκάφος «ΧΑΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ» που είχε προσαράξει βραδινές ώρες χθες, σε ύφαλο στην περιοχή Κάστρο ν. Σκιάθου, με δύο επιιβαίνοντες.  Το σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΧΑΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το