Αθλητισμός

Σκέφτονται το μέλλον στον Ολυμπιακό Βόλου και εξετάζουν τις προοπτικές που υπάρχουν

Αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου στη «Θ», με τις οποίες εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αμφισβήτηση που υπήρξε όλη τη χρονιά στο πρόσωπό του και την κριτική που του ασκείται από μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Εκφράζοντας, παράλληλα και τα υπόλοιπα άτομα της διοίκησης της ΠΑΕ, τα οποία καθημερινά κάνουν αγώνα για να μπορεί η ομάδα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, οικονομικές και όχι μόνο.

Στην παρούσα φάση και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξουν διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ. Όλα είναι ανοιχτά, ωστόσο, σε νέα επικοινωνία που είχαμε με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να αφήσει τον Ολυμπιακό στη μοίρα του και η ομάδα να πάθει ό,τι το 2016, όταν και αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, εν μέσω της χρονιάς. Μετά από μεγάλη προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του, ο σύλλογος «χτίστηκε» από τη μηδέν και κατάφερε με πολλή προσπάθεια και αγώνα να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι πρόθυμος να εξετάσει τις προτάσεις που τυχόν θα παρουσιαστούν για να παραχωρήσει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, όμως αν δεν βρεθεί το κατάλληλο άτομο, σκέφτεται και την περίπτωση να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι ενωμένος, να στηρίξει την όποια προσπάθεια, να εμπιστευτεί τους διοικούντες και να είναι κοντά στην ομάδα.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ έχει διακοπεί, λόγω του κορωνοϊού, τα πάντα είναι ρευστά, όσον αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος και αν θα διεξαχθούν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, από τον Μάιο και μετά. Γιατί μέχρι τότε, δεν προβλέπεται να έχουμε ξεπεράσει τον… εφιάλτη.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, αν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα έχει την ίδια δομή ή θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, σύμφωνα με την πρόταση του Αλέξη Κούγια, αλλά και αυτή της Νίκης, την οποία μάλιστα προσυπογράφει το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι άμεσα έτοιμος για την επόμενη χρονιά, όσο αφορά το αγωνιστικό πλάνο. Να μην κάνει το λάθος που κάνουν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα και το οποίο έκαναν και οι «ερυθρόλευκοι» το περασμένο καλοκαίρι, όπου «έχτισαν», επί της ουσίας μία ομάδα από το μηδέν. Οι ομάδες δεν χτίζονται μέσα σε έξι μήνες. Χτίζονται σε βάθος χρόνου και διατηρώντας έναν βασικό κορμό. Η διοίκηση, επικοινωνιακά, οφείλει να είναι σε θέση να περάσει στον κόσμο το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα. Να πει την αλήθεια στον κόσμο και οι φίλαθλοι από την πλευρά τους οφείλουν να στηρίξουν τις επιλογές της διοίκησης. Όταν μια ομάδα βγάζει υγεία μέσα στο γήπεδο, παίζει καλό ποδόσφαιρο, στηρίζεται σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να εφαρμόσει ο Ολυμπιακός Βόλου, για να έχει την ανοδική πορεία που θέλουν να δουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο, καθώς η εικόνα που είχε φέτος το γήπεδο της Νεάπολης στους αγώνες έδρας του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία και στη δυναμική των «ερυθρολεύκων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το