Αθλητισμός

Σεβασμό στα νέα μέτρα ζητεί απ’ όλους το Δ.Σ. της ΠΑΕ Νίκη

Σεβασμό στα νέα μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη. Οι ιθύνοντες της βολιώτικης ομάδας έχουν δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουν ευλαβικά και τα νέα πιο σκληρά μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Πριν δέκα ημέρες περίπου η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη διακοπή των προπονήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού. Η απαγόρευση αυτή αφορούσε όλες τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες και δεν έκανε διάκριση για κανένα άθλημα. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι αθλητές και οι ομάδες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο, παρότι φαντάζει πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν φέτος.
Τώρα τα μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμη πιο σκληρά. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας και θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για σοβαρούς λόγους.

Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της βολιώτικης ΠΑΕ έχει δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές να τηρούν με ευλάβεια τα νέα μέτρα. Θυμίζουμε ότι ακόμη και οι ξένοι παίκτες έχουν παραμείνει στον Βόλο περιμένοντας τι μέλλει γενέσθαι με τον Covid-19. Όλοι τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις γυμνάζονται στο σπίτι, ή έξω από αυτό μόνο όμως κατ’ άτομο.
Το παρήγορο σχετικά με τα νέα μέτρα τόσο για τη Νίκη, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες όλων των αθλημάτων, είναι ότι δεν απαγορεύτηκε η σωματική άσκηση. Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται κατά μόνας ή έστω από δύο άτομα τηρώντας την απόσταση ασφαλείας, την οποία έχουν υποδείξει οι ειδικοί, προκειμένου να μην υπάρχει φόβος για διασπορά του κορωνοϊού.
Επομένως οι «κυανόλευκοι» έχουν ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί δίνοντάς τους συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά την προπόνηση. Κατ’ αρχήν άπαντες θα γυμνάζονται σπίτι τους με πρόγραμμα που έχουν προμηθευτεί από τον γυμναστή της ομάδας.

Κατά δεύτερον θα μπορούν να εξέλθουν από το σπίτι τους για τρέξιμο ή περπάτημα, αλλά υποχρεούνται αυστηρώς να είναι μόνοι τους ή να συνοδεύονται έστω από ένα άτομο με την κατάλληλη απόσταση, όπως προαναφέραμε.
Από τη μεριά τους οι παίκτες δείχνουν μέχρι στιγμής να πειθαρχούν σε όσα μέτρα έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφενός μεν προστατεύουν τη δική τους υγεία και αφετέρου δε την υγεία της οικογένειάς τους, των αγαπημένων τους προσώπων και των συνανθρώπων μας γενικότερα. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τον κορωνοϊό, ώστε η ζωή όλων μας να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς που είχε στο παρελθόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το