Κόσμος

Σεισμός: Το πρωτοσέλιδο του Spiegel

σπήγκελ

Με τίτλο «Σεισμός» και μια φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνές από τον Αρμαγεδδώνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κυκλοφορεί το νέο του τεύχος αύριο και αναρωτιέται αν η κρίση στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης.

Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού που μιλάει για την «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης» παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με επίκεντρο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας της ένωσης.

«Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Αγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης» αναφέρεται στον πρόλογο.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το