Τοπικά

Σημαντικό φιλανθρωπικό bazaar στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού με Γ. Μαυρίδη και Γ. Λέντζα

Ένα σημαντικό φιλανθρωπικό bazaar πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού. Το Σωφρονιστικό Ίδρυμα Κασσαβέτειας, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, το ΕΠΑΛ Αλμυρού και το Λύκειο Ν. Αγχιάλου αποφάσισαν να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση, με κατασκευές των παιδιών και να προσφέρουν τα έσοδα στην «Κιβωτό του Κόσμου». Πρωταγωνιστές, οι παρουσιαστές της δημοφιλούς εκπομπής, «στο Δρόμο» Γιώργος Μαυρίδης και Γιώργος Λέντζας.

Τέσσερις ημέρες έζησαν μαζί με τα παιδιά της Κασσαβέτειας οι παρουσιαστές. Σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ευμορφία Σαμαρά, η ιδέα για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και να καλέσουν τους συντελεστές της εκπομπής ήταν του κοινωνικού λειτουργού κ. Λεωνίδα Κωτούλα. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος το δέχτηκε και εφόσον δεν υπήρχε πρόβλημα και από το υπουργείο, διοργανώθηκε αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση.

«Θεωρώ ότι ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ένα άτομο που μπορεί να επηρεάσει τους νέους. Το προηγούμενο καλοκαίρι επικοινώνησα μαζί του, του είπα πως είμαι κοινωνικός λειτουργός σε φυλακές ανηλίκων. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μου και κάναμε μια πολύ ωραία εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο. Από τότε κρατήσαμε επαφή και αφού ξεκίνησε τη νέα του εκπομπή μου είπε ότι ήθελε πολύ να κάνουμε κάτι με τις φυλακές ανηλίκων σε συνεργασία όμως και με τα σχολεία της περιοχής. Αξίζει να αναφέρω πως έχουμε σχολεία και μέσα στο ίδρυμα και σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι από κοινού. Επίσης έχω και παιδιά που έρχονται σχολείο στον Αλμυρό. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε χειροτεχνίες και τα έσοδα από το bazaar να τα δώσουμε στην «Κιβωτό του Κόσμου». Για εμάς δεν έχει σημασία μόνο να έχουμε την ανάγκη να μας προσφέρουν πράγματα και να μας στηρίζουν, θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς όπου μπορούμε. Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται θα είναι καλό για τον Αλμυρό, αφού θα προβληθεί μέσα από την εκπομπή του Γιώργου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους διευθυντές και τους μαθητές των σχολείων», τόνισε ο κ. Κωτούλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το