Τοπικά

Στο αρχείο η μήνυση Μπέου σε βάρος του Γιάννη Αναστασίου

Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση Εισαγγελέα η μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, οι Αχ. Μπέος, Απ. Γαλάτης, Γ. Βλιώρας και Δ. Πέγιος.

Η μήνυση αφορούσε σχόλια του Γ. Αναστασίου στη Θεσσαλία της Δευτέρας, τον περασμένο Δεκέμβριο, με αιχμή τις διώξεις δημοσιογράφων από στελέχη της δημοτικής αρχής Βόλου.

Σε ανάρτησή του στο FB ο Γιάννης Αναστασίου έγραψε:

Ενημερώθηκα ότι ο Εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο με την υπ αριθμόν 55/6.3.17 διάταξή του, την μήνυση εις βάρος μου για συκοφαντική δυσφήμιση του Α. Μπέου και των συνεργατών του Γαλάτη, Βλιώρα και Πέγιου, που με τη διαδικασία του αυτοφώρου είχε οδηγήσει στην σύλληψή μου και στην ολιγόωρη παραμονή μου στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου.Η δικαιοσύνη μίλησε δίδοντας ξεκάθαρη απάντηση στα περί συκοφαντικής δυσφήμισης στο κείμενο μου στη “ΘτΔ”.
Η δημοσιογραφική μου ποιότητα και εγκυρότητα ήταν και παραμένουν αδιαπραγμάτευτες, όπως αδιαπραγμάτευτη παραμένει και η συνέχιση της προσπάθειας μου υπεράσπισης της αλήθειας και της δημοκρατίας στη πόλη, απέναντι σε λογικές και προσπάθειες τρομοκράτησης και περιορισμού της ελευθεροτυπίας.
ΥΓ: Για μία ακόμη φορά τίθεται και πάλι το θέμα της αλλαγής του νόμου ως προς τη διαδικασία του αυτοφώρου, στα αδικήματα περί δυσφήμισης μέσω του τύπου. Ελπίζω όσοι πρέπει ν’ ακούσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το