Τοπικά

Βόλος:«Γολγοθάς» για οικογένεια 16χρονης

 

Το δικό της «Γολγοθά» βιώνει η οικογένεια μιας 16χρονης Βολιώτισσας μαθήτριας που διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα κι εδώ κι έναν μήνα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο πατέρας της νεαρής μαθήτριας μιλά στη «Θ», αποκαλύπτοντας την περιπέτεια υγείας της κόρης τους, η οποία προέκυψε ξαφνικά, αλλάζοντας τα πάντα στη ζωή τους, από την μία μέρα στην άλλη. Όπως αναφέρει «Η κόρη μας ήταν ένα δραστήριο παιδί, ασχολούνταν με τον αθλητισμό και τις ξένες γλώσσες, ένα παιδί όλο ζωντάνια. Ξαφνικά μία ημέρα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν ο εαυτός της, έκανε αλλόκοτα πράγματα, έχανε τον προσανατολισμό της, τη μνήμη της».
Στις 16 Φεβρουαρίου το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και στην παρακέντηση νωτιαίου μυελού, προέκυψε ότι το κορίτσι υπέστη εγκεφαλίτιδα. Άμεσα διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εκεί οι γιατροί έκαναν κι άλλες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι παρουσίασε αυτοάνοσο, το οποίο «πυροδοτήθηκε» και «ξύπνησε» μετά από ίωση. «Το αυτοάνοσο μας είπαν ότι θα έβγαινε κάποια στιγμή, απλά «πυροδοτήθηκε» από την ίωση» συμπληρώνει ο πατέρας.
Εδώ και μία περίπου εβδομάδα, το κορίτσι έχει επαφή με το περιβάλλον, αντιδρά σε ερεθίσματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κινεί τα άκρα της και να έχει τον πλήρη έλεγχο των οργανικών της λειτουργιών, καθώς οι γιατροί της έχουν τοποθετήσει σωληνάκια για τις βασικές της ανάγκες, καθώς και για τη σίτισή της.
Οι γονείς του κοριτσιού έχουν ακόμη μία κόρη 20 ετών, η οποία σπουδάζει σε ιδιωτικό ΙΕΚ και βρίσκεται μόνη της στον Βόλο.
Ωστόσο, ο «Γολγοθάς» των γονιών είναι μεγάλος, καθώς είναι και οι δύο άνεργοι, πρόσφατα η μητέρα, με αποτέλεσμα ό,τι οικονομίες είχαν να έχουν τελειώσει. «Είμαστε και οι δύο γονείς κάθε μέρα στο Νοσοκομείο. Πλένουμε τα ρούχα του παιδιού, σε εξωτερικά πλυντήρια. «Τρέχουν» τα έξοδα και στο σπίτι που νοικιάζουμε και στο οποίο βρίσκεται τώρα η άλλη μας κόρη μόνη της. «Τρέχουν» λειτουργικά έξοδα, το ενοίκιο, λογαριασμοί κ.α. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η περιπέτεια, ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα, ωστόσο οι γιατροί ανέφεραν ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πατέρας της 16χρονης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την πρώτη στιγμή, το σχολείο της μαθήτριας ευαισθητοποιήθηκε κι ανταποκρίθηκε στην ανάγκη που παρουσιάστηκε, συγκεντρώνοντας ένα ποσό το οποίο και δόθηκε στην οικογένεια, ωστόσο τα έξοδα και οι ανάγκες είναι πολλές.
Στη διάθεση της «Θ» βρίσκονται τα στοιχεία της οικογένειας κι όποιος επιθυμεί να συνδράμει και να βοηθήσει μπορεί να το κάνει με κατάθεση χρημάτων στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό EΘNIKH TPAΠEZA GR9201102010000020131042499 K. Γ.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το