Ελλάδα

Σέρρες: Μαθητές κάνουν έκκληση για να βρουν 12.000€

Πήραν το εισιτήριο για τον διεθνή διαγωνισμό Formula1 στο Άμπου Ντάμπι, αλλά δεν βρίσκουν χρήματα για να καλύψουν το ταξίδι και το κόστος συμμετοχής τους. Μπήκαν στην τριάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας και αναζητούν 12.000€ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην τελική διοργάνωση που θα γίνει τον Νοέμβριο στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι.

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών κάνουν αυτό το διάστημα μεγάλη εκστρατεία για να συγκεντρώσουν τα χρήματα, καθώς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, το σχολείο πρέπει να απαντήσει στους διοργανωτές αν θα μπορέσει να συμμετάσχει. «Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και ήδη ξεκίνησαν την προετοιμασία για να κατασκευάσουν ένα νέο, πιο γρήγορο αυτοκίνητο, τύπου Formula1, από εκείνο με το οποίο πήραν μέρος στον εθνικό διαγωνισμό.

Απευθύνουν έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο των Σερρών, αλλά και σε όποιον άλλο θέλει να βοηθήσει, για να βρεθούν τα χρήματα της αποστολής», λέει στο ethnos.gr, ο καθηγητής του λυκείου, χημικός, Ηλίας Ζαφειριάδης, που πρωτοστατεί στην προσπάθεια των παιδιών. Η ομάδα Gmax του 3ου ΓΕΛ Σερρών κατάφερε να διακριθεί στον εθνικό τελικό της διοργάνωσης «Formula 1 στα σχολεία» και κλήθηκε να εκπροσωπήσει -μαζί με άλλες δύο ομάδες- την χώρα μας στους παγκόσμιους τελικούς που θα γίνουν στο Άμπου Ντάμπι από τις 22 ως τις 29 Νοεμβρίου.

Το Formula1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο κι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, την μηχανική και τα μαθηματικά. Η ομάδα από τις Σέρρες θα πάρει μέρος στους τελικούς αγώνες κατασκευάζοντας ένα νέο αυτοκινητάκι, σε συνεργασία με την ομάδα Vector από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας της Κύπρου. «Η συμμετοχή στους παγκόσμιους τελικούς δίνει τη μοναδική δυνατότητα σε τρεις μαθητές της ομάδας να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα ενός Grand Prix Formula 1. Επιπλέον, μπορούν να γνωρίσουν εκπροσώπους διαφόρων πανεπιστημίων και να διευρύνουν τους ορίζοντες των σπουδών και του επαγγελματικού τους μέλλοντος. Η συμμετοχή μιας μαθητικής ομάδας ενός περιφερειακού σχολείου σε ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός αποτελεί έμπνευση και δίνει κίνητρα και σε άλλες μαθητικές ομάδες να επιδιώξουν αντίστοιχα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Ζαφειριάδης, απευθύνοντας έκκληση σε όλους για την συγκέντρωση του ποσού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το