Τοπικά

Σε σταθερά επίπεδα οι τιμές των καυσίμων – Πρωτιά της Μαγνησίας σε επίπεδο Θεσσαλίας

Σε σταθερά επίπεδα διατηρείται την τελευταία εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με τη μέση πανελλήνια τιμή να διαμορφώνεται στα 2,044 ευρώ το λίτρο από 2,5 ευρώ που είχε φτάσει μέσα στον Ιούλιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων της Μαγνησίας, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ήταν αυξημένη, ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι κάποιος γέμιζε το ρεζερβουάρ ακόμη και με 1,5 ευρώ το λίτρο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι φέτος, ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, λόγω των αυξήσεων.
Μιλώντας στη «Θ» η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, δήλωσε ότι «Για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου υπήρξε αυξημένη κινητικότητα στα πρατήρια και σε αυτό βοήθησε αρκετά και το fuel pass που αρκετοί προσέτρεξαν να το εξαργυρώσουν. Όσον αφορά στις τιμές των καυσίμων, αυτές κινούνται σε σταθερά επίπεδα, βλέπουμε και τιμές ακόμη και κάτω από 2 ευρώ αν σκεφτούμε ότι πριν ένα μήνα ήμασταν στα 2,4 ευρώ το λίτρο και όσο μειώνεται η τιμή στα καύσιμα, αυξάνεται η κατανάλωση. Αν διατηρηθεί η τιμή βαρελιού στα 97 δολάρια, θα διατηρηθούν με μικρές αποκλίσεις και οι τιμές στα καύσιμα».
Η κ. Κοντοχρήστου, σε σχετική ερώτηση, επιφυλάχτηκε να κάνει προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται. Όπως επεσήμανε «Τον χειμώνα που θα έρθει, εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες στο ενεργειακό κομμάτι, καθώς η αύξηση ζήτησης του φυσικού αερίου ως μέσο θέρμανσης, θα αυξήσει τις τιμές και τη ζήτηση και θα συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα. Ήδη πολλές χώρες, λαμβάνουν μέτρα εξοικονόμησης. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι παραπάνω και να κάνουμε προβλέψεις, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Αν σήμερα είχαμε το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή θα ήταν γύρω στο 1,20 ευρώ, σαφώς πιο μειωμένο από την τιμή του φυσικού αερίου. Βέβαια υπάρχουν κι οι καταναλωτές που είχαν αποφασίσει να βάλουν φυσικό αέριο και πλέον με τις αυξήσεις, θα το σκεφτούν 2-3 φορές».
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. ήταν 2,044 ευρώ το λίτρο, της αμόλυβδης 100 οκτ. 2,286 ευρώ το λίτρο, του diesel κίνησης 1,811 ευρώ το λίτρο και του υγραερίου κίνησης (Autogas) 0,978 ευρώ το λίτρο.
Σε επίπεδο Θεσσαλίας, η Μαγνησία αναδεικνύεται πρώτη στις τιμές των καυσίμων, καταγράφοντας τιμές, πάνω και από τη μέση πανελλαδική.
Ειδικότερα, στη Μαγνησία η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 2,085 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτ. στα 2,335 ευρώ, στο diesel κίνησης η τιμή διαμορφώθηκε στα 1,833 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 1,015 ευρώ.
Ακολουθεί η Καρδίτσα όπου η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 2,045 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτ. στα 2,337 ευρώ, στο diesel κίνησης η τιμή διαμορφώθηκε στα 1,807 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 0,983 ευρώ.
Στον Νομό Λάρισας η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 2,042 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτ. στα 2,286 ευρώ, στο diesel κίνησης η τιμή διαμορφώθηκε στα 1,796 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 0,964 ευρώ.
Τέλος στον Νομό Τρικάλων η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 2,025 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτ. στα 2,251 ευρώ, στο diesel κίνησης η τιμή διαμορφώθηκε στα 1,790 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 0,958 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το