Ελλάδα

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα να πτωχεύσει τη χώρα

σαμαράς

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με δήλωσή του καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ κεκαλυμμένη πρόθεση να οδηγήσει σε πτώχευση τη χώρα, προκάλεσαν οι δηλώσει των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.κ. Τόλιου και Μηλιού.

Νωρίτερα, για σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να κηρύξει τη χώρα σε χρειοκοπία και να τη βγάλει από το ευρώ είχε κάνει λόγο και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, στον οποίο η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της καταλογίζει «μπαγιάτικη κινδυνολογία»

«Εγκληματίες είναι αυτοί που εγκληματούν συνειδητά σε βάρος της χώρας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «μπαγιάτικη κινδυνολογία, που δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας», «θα κάνει δηλαδή αυτά που οι μνημονιακοί εγκληματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν».

Ο κ. Σταμάτης είχε δηλώσει ότι ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ, τόνισε ο κ. Σταμάτης και προσέθεσε: «Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».

Υπεθυμίζεται ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action είπε, μεταξύ άλλων: «Το λέμε επίσημα στο πρόγραμμά μας: ότι μπορούμε να προβούμε και στη διακοπή των τοκοχρεολυσίων. Βεβαίως. Και μην το αμφισβητήσετε. Έχω εδώ την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ». Σε παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι αυτή η κίνηση σημαίνει στάση πληρωμών και χρεοκοπία ο κ. Τόλιος ανέφερε «ακόμα και αυτό, διακοπή τόκων και χρεολυσίων» και σημειώνοντας πως είναι από φαση του Συνεδρίου, διάβασε: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Πρώτα, αφού εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Δεν γίνεται διαφορετικά, συμπλήρωσε.

Επίσης, σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον Αnt1, είπε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν και ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως έχει. Εμείς λέμε ότι μπορεί και να μην πληρώσουμε, διότι θα διαπραγματευτούμε. Θα πούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύστημα ενοποιημένο. Κανείς δεν έχει συμφέρον να δημιουργήσει κρίση».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το