Κόσμος

Ρωσική επίδειξη ισχύος εν όψει G20

Australia Navy monitoring four Russian naval vessels

Τα τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν ανοιχτά των βόρειων ακτών της χώραςπαρακολουθεί από χθες με τρία πολεμικά πλοία η Αυστραλία, μια κίνηση που οι περισσότεροι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως επίδειξης ισχύος εκ μέρους του προέδρου της Ρωσίας, εν όψει της συνόδου κορυφής της G 20 στην οποία θα συμμετάσχει.
Η συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο είχε τεθεί εν αμφιβόλω από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία σε μία οργισμένη αντίδρασή της για την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Arilines στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο, είχε αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να μην προσκληθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μπρισμπέιν, γεγονός που έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Καμπέρας-Μόσχας.
Οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε από πύραυλο που είχε χορηγήσει η Ρωσία στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, πράγμα που αρνείται η Μόσχα.
Μάλιστα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι ‘Αμποτ επανέλαβε και χθες πως ρωσικός πύραυλος έριξε το μαλαισιανό αεροσκάφος.
«Αν μη τι άλλο αυτό είναι ανθρωποκτονία» είπε.
«Οι Κόκκινοι έρχονται» γράφει ο αυστραλιανός Τύπος αλλά η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ λέει πως «η Ρωσία είναι εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου η Ρωσία».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το