Θ Plus

Real estate…. στον Άρη: Με 500.000 δολάρια αγοράζεις σπίτι στον «κόκκινο πλανήτη»

Real estate… Μία απαγορευμένη «έννοια» στην Ελλάδα λόγω της κρίσης, αλλά βάση για την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη, καθώς είναι ο τομέας που συνδέεται με κάθε λογής οικονομική δραστηριότητα και φυσικά πολλες θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, το σχέδιο κατάκτησης του Διαστήματος και σταδιακής μετοίκισης του ανθρώπινου είδους σε άλλους πλανήτες, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι διαφορετικό. Η αρχή γίνεται με τον Άρη, ο οποίος έχει επιλεγεί να αποτελέσει την πρώτη ανθρώπινη διαστημική παροικία. Ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε τα πρώτα φουτουριστικά σχέδια κατοικιών για τον «κόκκινο πλανήτη», αναλύοντας τρία μοντέλα, με συγκεκριμένο κόστος αγοράς το καθένα!

Το concept είναι απλό. Ο πρώτος άνθρωπος που θα μεταβεί για να κατοικήσει στον Άρη, θα πρέπει να έχει όλες τις προσφερόμενες ανέσεις. Γυμναστήριο, σπα και καταπληκτική θέα, είναι ακριβώς αυτό που θα έχει ανάγκη ο «μετανάστης», καθώς η διαφορά βαρύτητας θα πρέπει να αναπληρώνεται από καθημερινή άσκηση, τα σπα θα προσφέρουν χαλάρωση πνεύματος και η θέα θα ανεβάζει την ψυχολογία, καθώς η μετοίκιση σε άλλο μέρος, πόσω μάλλον σε άλλον… πλανήτη, είναι δύσκολη υπόθεση και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στον άνθρωπο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μελέτη μίας ομάδας ειδικών, οι οποίοι αξιολόγησαν την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό τις συνθήκες που υπολογίζεται ότι θα βρουν οι πρώτοι κάτοικοι του «κόκκινου πλανήτη» και αφού κατέληξαν στα συμπεράσματά τους, σχεδίασαν τα διαμερίσματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και υπολόγισαν το κόστος.
Ακόμα και η μετάβαση στην εποχή του Διαστήματος υπολογίζεται σε… χρήμα. Ως εκ τούτου, για τους μελλοντικούς πρωτοπόρους εξερευνητές του Σύμπαντος, το κόστος αγοράς των τριών μοντέλων ξεκινά από 500.000 δολάρια για το απλό μοντέλο, ανεβαίνει στα 900.000 δολάρια για το μέσο μοντέλο και εκτοξεύεται στα 3,3 εκατ. δολάρια για όποιον θέλει να έχει και τις πολυτέλειές του. Στο κόστος αγοράς περιλαμβάνεται και η γη, η έκταση που θα συνοδεύει το σπίτι.

Η παρουσίαση έγινε μέσω του National Geographic και αμέσως προκάλεσε… πανικό! Πάνω από 2.000 άτομα επικοινώνησαν με τους αρμόδιους προκειμένου να ρωτήσουν λεπτομέρειες και να μάθουν ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν, ώστε να «κλείσουν» μία θέση στον «κόκκινο πλανήτη»! Μάλιστα, σε σεχτική έρευνα του μεγάλου περιοδικού, το 10% των ανθρώπων είναι διατεθειμένοι να μεταβούν και να ζήσουν στον Άρη. Ένα ακόμη 15%, βρίσκει πολύ καλύτερη επένδυση την αγορά γης στον Άρη, από την αγορά κάποιας έκτασης στη Γη!

Ένας από τους εμπνευστές του προγράμματος, δήλωσε ότι «το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από εκείνες που προγραμματίζουμε ή που μπορούμε να στείλουμε στον Άρη, τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας, όταν αρχίσει να υλοποιείται». «Καθώς σχεδιάζουμε το μέλλον, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε μία νέα κλίμακα, για το πώς θα μεταφέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον Άρη», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το